Iszlamizáció: Ramadán az európai keresztény templomokban

Az európai egyházak – katolikusok és protestánsok – öngyilkosságot követnek el, és úgy tűnik, az iszlamizáció visszafordíthatatlanul eléri még a keresztény híveket is. Giulio Meotti olasz újságíró véleménycikke az Arutz7 hírportálon jelent meg.

A ramadánt megünnepelték az olaszországi plébániákon is.

Belluno egyházmegyétől olvassuk: „A központi tér olyan, mint Bejrút, Rabat vagy Algír. Április 6-án, szombaton, amint lement a nap, sok férfi kaftánt és a nők fejére fátylat húztak az Iftarra, a ramadán hónap böjtjének megtörésére szolgáló vacsorára, amelyet az iszlám közösség az egyházzal együtt szervezett”.

Ugyan ki gondolta volna, hogy Anglia egyik ikonikus katedrálisában is láthatjuk a ramadáni Iftar-ünnepséget?

Márpedig Bristolban láthattuk. Az Iftar a muszlimok által a ramadán hónapban elfogyasztott esti étkezés, amelyet a szalát al-Maghrib ima elmondása után ünnepelnek. Ám az ünneplésre nem egy mecsetben, hanem egy 1140-ben alapított katedrálisban került sor.

Azoknak a püspököknek, akik a Ramadán idején kinyitják a katedrálisok ajtaját, meg kellene próbálniuk imádkozniuk bármelyik mecsetben, legyen az európai vagy közel-keleti, és meglátják, mi történik velük.

Ugyanez a helyzet a párizsi Szentháromság-templomban is. Olyan hihetetlenek a mesterséges intelligencia által szerkesztettnek tűnő képek.

A Saint-Sulpice templomban, amely a Notre-Dame után Párizs második legnagyobb temploma, de az istentisztelet szempontjából a legfontosabb, egy „muszlim imahelyet” hoztak létre. Ramadán a lille-i katolikus templomokban.

Alain Finkielkraut francia filozófus, holokauszt túlélők zsidó származású fia, a Le Figaro e heti számában kifejti, hogy a keresztények és a zsidók sorsát az iszlamizálódás azonosnak tekinti:

„Úgy gondolom, hogy ma a katolicizmusnak kisebbségi jövője van, sőt sorsközösség van zsidók és katolikusok között”.

Erre jó példa, hogy Hollandiában a katolikusok a nagyböjtöt „keresztény ramadánra” keresztelték át.

Tiny Muskens holland katolikus püspök azt is javasolta, hogy Istent „Allah”-nak nevezzék, hogy mindenki számára elfogadható legyen.

Az 1789-ben alapított Georgetown Egyetem, az Egyesült Államok legrégebbi katolikus egyeteme, nemrégiben nagymecsetet nyitott a kampuszon. Ez az első ilyen egy amerikai egyetemen.

A németországi Kölnben a Szent Theodor katolikus egyház finanszírozta Erdogan török elnök által megálmodott nagymecsetet.

Az Egyesült Királyságban Lord Harries, az anglikán egyház püspöke azt javasolta, hogy a következő koronázási szertartás a Koránból való felolvasással kezdődjön. A skót egyházfő engedélyezte, hogy a glasgow-i katedrálisban felolvassák a Koránt. Svédországban vannak püspökök, akik azt javasolják, hogy távolítsák el a kereszteket a templomokból, hogy helyet adjanak az iszlámnak.

A franciaországi Tours katolikus egyházmegyéje adományt nyújtott az ottani új nagymecset befejezéséhez, amely Franciaország egyik legnagyobb mecsete (3 200 hívő befogadására lesz képes), abban a városban, ahol Martell Károly 732-ben megállította az arab inváziót. A Famille Chrétienne című hetilapból kiderült, hogy az Auch-i egyházmegye is finanszírozta a mecsetjét. „Az egyház, a mecsetek patrónusa?” – így a cikk címe.

A bordeaux-i érsekség egynesen felhívást intézett hívei felé az ottani mecset finanszírozására.

Tényleg őrültek vannak a nyugati intézmények csúcsán.

A német kalifátusért tüntetnek Hamburgban az iszlamisták

A terrorpárti tüntetők szerint a kalifátus megalakítása jelentené „a megoldást”.

A véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a Neokohn szerkesztőségének az álláspontját.