Emlékeztető: Így viselkedtek október 7-én a „békés gázai civilek”

Több, mint 200 nap telt el az október 7-i, Izrael elleni brutális terrortámadás óta. Aznap a Hamász palesztin terrorszervezet több, mint 8 000 rakétát lőtt ki Izrael területére, mialatt a Hamász terroristái betörtek az ország területére és meggyilkoltak mintegy 1 300 izraelit, nőket erőszakoltak és csonkoltak meg, gyermekeket és felnőtteket gyújtottak fel és égettek el, sokszor élve.

A Hamász aznap 250 izraelit és más állampolgárságú személyt is túszul ejtett és a Gázai-övezet alatt kiépített, több száz kilométernyi alagútrendszerbe hurcolt. A mai napig 133 túsz a terroristák fogságában van, sokuk már bizonyosan nincsen életben.

A világ viszonylag hamar „elfeledte” a terrortámadást, és miután Izrael jogos önvédelemből megtorló támadást indított a Hamász felszámolására, szimpatizálni kezdett a gázaiakkal és a Hamász által képviselt „üggyel”.

Miközben a háború, az izraeli hadsereg legnagyobb igyekezete ellenére, sok gázai civil életét követeli sokan elítélik a zsidó államot a gázai lakosság – jó részben maga a Hamász által okozott – szenvedése miatt.

A Hamász támogatottsága a gázai övezet lakossága körében a háború kezdete óta nemhogy nem csökkent, de nőtt, jelenleg mintegy 85%-os. Ez azt jelenti, hogy a „civil lakosság” jelentős mértékben támogatja a Hamász politikáját és helyesli az október 7-i brutális támadást.

Az alábbi, palesztinok által rögzített videón látható, amint október 7-én egy súlyosan bántalmazott izraelit hurcolnak Gázába, ahol a tömeg ünnepléssel fogadja a Hamász (egyébként a „civilektől” megkülönbözhetetlen terroristáit).

Oli London on Twitter: „This is what Palestinian CIVILIANS did to a young Israeli civilian on Oct 7th. They paraded their naked body through Gaza as civilians rushed to hit the body with sticks. This is what ‘Free Palestine’ student activists support. pic.twitter.com/NphHtsX9mM / Twitter”

This is what Palestinian CIVILIANS did to a young Israeli civilian on Oct 7th. They paraded their naked body through Gaza as civilians rushed to hit the body with sticks. This is what ‘Free Palestine’ student activists support. pic.twitter.com/NphHtsX9mM

Az igazi kérdés: vajon van-e és ha igen mi a különbség a terroristák és a magukat civilnek mondók között?

„A cionisták nem érdemlik meg, hogy éljenek” – mondta a Columbia vezértüntetője

A gázai szolidaritási sátortábor egyik szervezője szerint hálásak lehetnek neki, amiért nem gyilkolja le csak úgy a cionistákat.