Gila Gamliel: Köszönjük Magyarország kiállását Izrael igaz ügye mellett!

A Hamász elpusztítása nem a „ha”, hanem a „mikor” kérdése, és Izrael szövetségesei tudják, hogy ez a helyzet – mondta a CPAC Hungary-n felszólaló Gila Gamliel izraeli innovációs, tudományos és technológiai miniszter csütörtökön a JNS-nek.

„Minden barátunk tudja ezt, még az Egyesült Államok is, és nincs más választásunk egy olyan terrorcsoporttal szemben, amelynek célja Izrael megsemmisítése” – mondta Gamliel.

Azok után, amit a Hamász október 7-én tett a zsidó nép ellen, olyan civilek ellen, akik egy partin táncoltak, vagy mások az otthonukban élvezték a [Szimchát Tóra] ünnepét, lehetetlen megengedni, hogy a terrorszervezet létezzen, még inkább a határainkon” – mondta Gamliel, aki Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök kormányzó Likud pártjának tagja.

„Mindent megteszünk, hogy minél hamarabb elpusztítsuk őket”

– tette hozzá.

Az izraeli miniszter beszéde elején köszönetet mondott Magyarországnak, amiért rendíthetetlenül és állhatatosan kiáll Izrael mellett az október 7-i támadás óta. Gamliel szerint nem véletlen, hogy Magyarország az egyik legfontosabb pillére a cionizmus támogatásának.

„Irán a nagy történet. Irán hozta létre ezeket a terrorproxykat, hogy ne csak Izrael ellen, hanem az egész Közel-Keleten felhasználja őket”

– hívta fel Gamliel az Alapjogokért Központ által rendezett konferencia résztvevőinek a figyelmét.

Gamliel beszédében az ENSZ-t is kritizálta, amiért nem ítélte el megfelelően a Hamász által október 7-én elkövetett szexuális bűncselekményeket.

„Nem törődnek a zsidó nőkkel, amikor megerőszakolják, lefejezik, felgyújtják és elrabolják őket?”

– kérdezte.

Elraboltak és megerőszakoltak egy zsidó nőt Franciaországban

A migránsok által lakott környéken élő gyanúsított állítólag azt mondta, hogy tetteivel „bosszút állt Palesztináért”.

„Látom a világ néhány vezetőjét és szégyellem magam miattuk. Nem a zsidókról, muszlimokról vagy keresztényekről van szó, hanem az emberségről”.

„Mit gondolnak, mit éreznek ezek a megerőszakolt nők Izraelben? Az ENSZ nőinek elveik alapján kellene kiállniuk a nők mellett a világ minden táján, de ezek az elvek nyilvánvalóan nem érvényesek, amikor zsidó nőkről van szó” – mondta Gamliel.

A CPAC-on izraeli részről részt vesz még Amichai Chikli diaszpóraügyi és antiszemitizmus elleni küzdelemért felelős miniszter (Likud), Amit Halevi képviselő (Likud) és Ohad Tal képviselő (Vallásos Cionizmus).

Tal képviselő a JNS-nek elmondta, hogy a Biden-kormányzat nem nyújt elegendő támogatást Izraelnek a Hamász elleni háborúban, ami az egyik oka annak, hogy Irán úgy döntött, közvetlenül támadja meg a zsidó államot.

„Amikor az első dolog, amit [Joe] Biden elnök tesz Irán Izrael elleni példátlan támadása után, hogy felhívja Netanjahu miniszterelnököt, és közli vele, hogy Amerika nem fogja támogatni a válaszcsapást, az nem támogatás”

– mondta Tal.

Az izraeli túszokért is imádkoztak a budapesti CPAC Hungary-n

Köves Slomó, az EMIH vezetője rabbija és Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze is felhívta a figyelmet Izrael és a zsidóság védelmének fontosságára.