Felháborító: Drag queen gyerekekkel skandáltatja, hogy „Szabad Palesztinát!”

Felháborító és elképesztően bizarr videón látható, ahogy egy transzvesztita drag queent „meseórát” tart gyermekeknek egy massachusettsi művészeti központban, amely közben a gyerekeket a „Free Palestine” skandálására utasítja  — jelenti a Fox News.

A Valley Families for Palestine csoport által április 14-én a massachusettsi Amherstben, a Northampton Center for the Arts-ban szervezett „Queer Storytime for Palestine” rendezvényről készült videó nagy felháborodást váltott ki az Egyesült Államokban. A videón Lil Miss Hot Mess drag queen látható, amint egy csoport óvodás és általános iskolás korú gyereket arra utasít, hogy skandálják a „Free Palestine” (Szabadítsátok fel Palesztinát) – olvasható a Valley Families for Palestine Instagram-posztjaiban.

Miközben a „Ha Drag Queen vagy és tudod” című könyvét olvasta, az „előadóművész” azt mondta a gyerekeknek:

„Ha drag queen vagy és tudod, akkor kiáltsd: „Szabad Palesztinát”.

Hen Mazzig on Twitter: „How long before American children are going to be taught to chant „bomb Tel Aviv” and „globalize the intifada”? pic.twitter.com/2mi08SbIZJ / Twitter”

How long before American children are going to be taught to chant „bomb Tel Aviv” and „globalize the intifada”? pic.twitter.com/2mi08SbIZJ

Az eseményen „a gyermekek a palesztin kultúrát ünnepelték, tanultak a queer hősökről és kézműveskedtek” – olvasható a Valley Families for Palestine csoport Instagram-posztjában. A rendezvény bevételét az alQaws, egy palesztin szervezetnek adományozták, amely „a queer felszabadításért dolgozik”.

Nem mellékes tudni, hogy akár a Hamász palesztin terrorcsoport által irányított Gázai-övezetben vagy Ciszjordánia a Palesztin Hatóság által irányított részeiben, ahogy szinte minden muszlim országban teljes tilalom van minden nemi devianciával szemben. Az említett drag queent Gázában például valószínűleg azonnal halálra ítélnék.

A drag queen olyan férfi, aki előadás, szórakoztatás céljából kirívó, eltúlzott módon nőnek öltözik, illetve a ruházat mellett általában sminkkel és a viselkedésével is hangsúlyozza a „nőiességét”. A kifejezést néha szélesebb értelemben, a mindennapok során női ruhákat hordó férfiakra is használják. Sok drag queen meleg vagy transznemű, de ez nem mindegyikükre igaz. A drag szó az angol dressed as a girl (= lánynak öltözött) kifejezés rövidítése, a queen jelentése pedig királynő, ami az eltúlzott nőiességre utal. A kifejezést magyarul néha pucckirálynőnek fordítják.

Robert C. Castel: Szemenszedett éhínség

Egyszerűen nevetséges a mobiltelefonozó, dohányzó, piacokon forgolódó gázai lakosokat egy kalap alá venni az éhhalál szélén álló afrikaiakkal. Robert C. Castel jegyzete.