Rendőrök vették őrizetbe a Google Izrael-ellenes dolgozóit

brown and white concrete building during daytime

Őrizetbe vették és kényszerszabadságra küldték azokat az Izrael-ellenes aktivistákat, akik a Google izraeli kormánnyal kötött szerződései ellen tiltakoztak azzal, hogy kedden több órán át elfoglalták a technológiai óriás New York-i és sunnyvale-i irodáját – közölte a Google szóvivője.

A tüntetőket azután vették őrizetbe a rendőrök, hogy közel 10 órán keresztül nem voltak hajlandóak elhagyni a Google Cloud vezérigazgatójának, Thomas Kurian-nak a sunnyvale-i irodáját, illetve egy másik New York-i irodát. Az ülősztrájkot élőben közvetítette a No Tech for Apartheid aktivista mozgalom, amely azt állítja, hogy a technológiai cégek alkalmazottait képviseli az Izrael Állammal való üzletelés ellen.

„Fizikailag akadályozni más alkalmazottak munkáját, és megakadályozni őket abban, hogy hozzáférjenek a létesítményeinkhez, egyértelműen sérti az irányelveinket, ezért kivizsgáljuk a történteket, és intézkedni fogunk” – mondta a Google szóvivője. „Ezeket az alkalmazottakat adminisztratív szabadságra küldtük, és a rendszereinkhez való hozzáférésüket megszüntettük.

Miután többszöri felszólításra sem voltak hajlandóak elhagyni az épületet, a rendfenntartó erők bevonásával eltávolítottuk őket az iroda biztonsága érdekében”.”

dana on Twitter: „🇺🇸⚔️🇺🇸🇮🇱Anti-Israel support Google workers arrestedThe employees live-streamed their arrest after an eight-hour sit-in protest in Google Cloud CEO Thomas Kurian’s California office to oppose the company doing business with Israel.Among their demands was that Google drop its… pic.twitter.com/817zRroCXj / Twitter”

🇺🇸⚔️🇺🇸🇮🇱Anti-Israel support Google workers arrestedThe employees live-streamed their arrest after an eight-hour sit-in protest in Google Cloud CEO Thomas Kurian’s California office to oppose the company doing business with Israel.Among their demands was that Google drop its… pic.twitter.com/817zRroCXj

A No Tech for Apartheid, a Jewish Voice for Peace és Linda Sarsour MPower Change nevű projektjének fő követelése a Project Nimbus szerződés felmondása és az izraeli kormánnyal való üzletelés megszüntetése volt.

A No Tech For Apartheid azt állította, hogy a Google technológiáját a „gázai megszállás” és a „népirtás” támogatására használják.

„Nem tudunk szembeszállni a Google hatalmával, hacsak nem ütjük meg őket ott, ahol az elveik vannak – ez az elv a profitmaximalizálás. Minden, amink van ellene, az a munkánk” – mondta a Party for Socialism and Liberation Bay Area egyik aktivistája egy tüntetésről készült videón.

Egy másik aktivista azt mondta:

„Technológiai munkavállalóként egyedülálló helyzetben vagyunk, hogy belső nyomást gyakoroljunk a munkaadóinkra és az egész iparágra”.

Frissítés: A Google csütörtökön elbocsátotta azt a 28 alkalmazottat, akik kedden részt vettek a tüntetésen – közölte a Google szóvivője.

Na még ők is: lázonganak a Google anticionista dolgozói

Több mint 600 Google-alkalmazott írt alá egy Izrael-ellenes bojkottra felszólító levelet.