Ezt nem láttuk jönni: Trumpfalva után Biden-negyed is lesz Izraelben

Meglepő bejelentést tett Haifa polgármestere.

Haifa polgármestere, Yona Yahav bejelentette, hogy az amerikai elnök tiszteletére fognak elnevezni egy negyedet, hogy ezzel fejezzék ki hálájukat Joe Biden Izrael iránti megalkuvást nem ismerő támogatásáért.

Haifa polgármestere, Yona Yahav kedd este nyilvánosságra hozta, hogy az észak-izraeli városban egy városrészt Joe Biden amerikai elnökről kíván elnevezni, hasonlóképpen, ahogy 2019 júniusában az izraeli kormány jóváhagyta a „Ramat Trump” elnevezést, a Golán-fennsíkon található, volt amerikai elnök nevét viselő közösség létrehozását.

Az akkori döntés hála volt azért, hogy a Trump-kormányzat elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosának, és elismerte a Golán-fennsík feletti izraeli szuverenitást.

A nemrég újraválasztott polgármester ígéretet tett arra is, hogy a haifai iskolák tantervébe felveszik a zsidó tanulmányokat, ezzel a város zsidó és arab lakosainak közeledését elősegítendő. Yahav emellett azt tervezi, hogy a második osztálytól kezdve minden iskolában bevezetik az arab nyelvtanulást.

Beköltöztek Trumpfalvára

Egy hátrányos helyzetű fiatalok számára létesített bentlakásos iskola növendékei lettek a Golán-fennsíkon létesített, és az amerikai elnökről elnevezett település első lakói.