Forrósodik a helyzet: izraeli katonákat ért dróntámadás, rengeteg a sebesült

Tizennégy katona és négy civil megsebesült, amikor szerdán egy Libanonból kilőtt kamikaze drón csapódott egy közösségi központba az északi határvárosban, Arab al-Aramshe-ban – közölte a hadsereg.

Az áldozatokat a naharijai Galileai Orvosi Központba szállították, ahol közölték, hogy egy személyt válságos állapotban tartanak nyilván, négy másik pedig súlyosan megsebesült. A többi áldozat közepesen és könnyebben sérült meg – tette hozzá a kórház.

Az Izraeli Védelmi Erők közlése szerint az áldozatok közül 14 katona volt, köztük az öt kritikus és súlyos állapotban lévő. A négy civil áldozat mindegyike könnyebben sérült meg.

A Hezbollah vállalta a felelősséget a támadásért, azt állítva, hogy egy olyan épületet vett célba, amelyet az izraeli hadsereg használ.

A támadásban egy közeli járművet is eltaláltak a terroristák.

כאן חדשות on Twitter: „הפגיעה בערב אל עראמשה: 6 נפצעו, בהם אחד באורח קשה, אחד בינוני והיתר במצב קל | תיעוד רגעי הפגיעה(מיכל וסרמן) pic.twitter.com/U4GEoU4i2S / Twitter”

הפגיעה בערב אל עראמשה: 6 נפצעו, בהם אחד באורח קשה, אחד בינוני והיתר במצב קל | תיעוד רגעי הפגיעה(מיכל וסרמן) pic.twitter.com/U4GEoU4i2S

A terrorcsoport közölte, hogy a támadás válasz volt arra, hogy egy nappal korábban izraeli csapásokban megölték a szervezet három tagját, köztük két parancsnokát Dél-Libanonban.

Az IDF vizsgálja, hogy miért nem aktiválódtak a légvédelmi szirénák a csapás előtt, és miért nem fogták el a drónt.

A közösségi médiában közzétett felvételeken látszik, amint a robbanóanyaggal megrakott drón becsapódik.

Libanonba behatoló izraeli katonákon ütött rajta a Hezbollah

Ez lehet az első alkalom, hogy izraeli katonák behatoltak Libanon déli részére, és ott megtámadták őket.