A Kinneret-tó megmérgezésére készült az Iszlám Állam

black sailing boat

Egy 22 éves, a közép-izraeli Bakká al-Gharbijából származó arabot azzal vádoltak meg, hogy egy ISIS-tervez részeként a Kinneret megmérgezésére készült – közölte az izraeli rendőrség.

Fahmi Kittani, aki a vádirat szerint 2015-ben hűséget fogadott a terrorcsoportnak, különböző támadásokat tervezett, köztük az IDF katonái elleni támadásokat és öngyilkos merényleteket.

Kittani aktívan részt vett az ISIS-propaganda terjesztésében, szélsőséges tartalmakat megosztva a terrorcsoporthoz kapcsolódó Telegram-csatornákon keresztül. Februárban kivégzéséket tartalmazó videókat terjesztett ismerősei között, és hasonló akciókkal fenyegetőzött az izraeliek ellen.

Az izraeli nyomozók olyan beszélgetéseket is találtak a férfi telefonján, amelyben Kittani csodálatát fejezte ki az IDF katonáinak megölése iránt, és jövőbeli támadások terveit vitatta meg bűntársaival, Akram Ammarral és Bilal Nasasrával.

A triót azzal vádolják, hogy azt tervezték, hogy megmérgezik a Kinneretet – Izrael elsődleges édesvízforrását – egy állati tetemnek az egyik szivattyútelepen való elhelyezésével.

Az ügyészség azt kérte, hogy Kittani a tárgyalás befejezéséig maradjon őrizetben.

Az elmúlt hónapokban az izraeli biztonsági erők meghiúsítottak egy ISIS által inspirált támadást a Knesszet közelében, valamint felszámoltak egy, a terrorcsoporttal kapcsolatban álló sejtet a Hebron melletti Tarqumiyahban. A júdeai sejt több mint 100 robbanószerkezetet állított elő sikeresen.

Április elején négy kelet-jeruzsálemi lakost vád alá helyeztek, miután támadást terveztek egy rendőrőrs ellen.

Az év elején Abu Huthaifa al-Ansari, az ISIS szóvivője közzétett egy beszédet, amelyben arra szólította fel támogatóit világszerte, hogy támadjanak zsidókra, és bosszulják meg a Hamász terroristáinak halálát Gázában.

Arabok gyilkolták meg a nyáját békésen legeltető 14 éves zsidó pásztorfiút

Az utóbbi hónapokban megszaporodtak az arab támadások a zsidó pásztorok ellen.