Díjat kapott a palesztin propagandáról leplet lerántó brit újságíró

Isaac Herzog izraeli elnök és Amichai Chikli diaszpóra-miniszter kedd este különdíjjal tüntette ki Douglas Murray brit írót és újságírót az október 7-én kitört háború óta tett Izrael-védő erőfeszítéseiért — jelenti az Arutz7.

„Azoknak, akik ennyire szeretik a halált, nincs esélyük győzni azokkal szemben, akik az életet szeretik” – mondta Murray. „Rendkívül büszkén mondhatom, hogy hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy Izrael Állam mellett állhatok, hogy az Önök oldalán állhatok, és remélem, mondhatom: a mi oldalunkon állhatok”.

Herzog úgy fogalmazott: „Október 7-e óta a szervezett antiszemitizmus formái világszerte az egekbe szöktek. A gyűlöletnek ez a robbanása megdöbbentő volt. Leleplezte azt a hazugságot, hogy gyakorlati különbség volna a virulens anticionizmus és a virulens antiszemitizmus között”.

„De mi, a zsidó nép – és barátaink szerte a világon – nem maradtunk csendben. Ezekben a nyugtalanító időkben is folytatjuk a harcot, hogy a világ minden sarkába eljuttassuk az igazságot.

„Douglas Murray már hat hónapja a frontvonalban van, ékesszóló, tájékozott és meggyőző hangot adva Izrael védelmében, valamint azon igazságok és értékek védelmében, amelyekben mindannyian osztozunk.”

A háború október 7-i kezdete óta – a Hamász izraeli civilek elleni mészárlását követően – Murray többször járt Izraelben, ahol bejárta a Gázai övezet határ menti településeit és az ország más területeit. Emellett több tucatnyi cikket, véleménycikket és közösségi médiás bejegyzést írt, valamint fotókat készített széleskörű cikkekhez Izrael támogatására, és számtalan interjúban támogatta Izraelt a globális médiának adott interjúkban.

Amichaj Chikli diaszpóraügyekkel foglalkozó miniszter Murray méltatásában hozzátette: „Douglas egy olyan vezető, aki félelem nélkül kimondja az igazságot a hazugságok üvöltő hangjainak közepette, jelzőfény a sötétség idején.

Douglas, te azonnal megértetted, hogy a háború, amelyben részt veszünk, nem Gáza jövőjéről szól, és nem korlátozódik Izrael Állam vagy a Közel-Kelet jövőjére.

Inkább a Nyugat jövőjéért, az emberiség jövőjéért vívott egzisztenciális harcról van szó.”

„Áldottak vagyunk, hogy olyan értelmiségiek állnak mellettünk ebben az epikus küzdelemben, amely mindenekelőtt hitet igényel,

Izrael népe nevében köszönöm, Douglas.”

Az eseményen, amelyen 150 kutató, Izrael vezető véleményformálói és kormánytisztviselők vettek részt. Az eseményen Herzog és Chikli az egész Izrael Állam nevében köszönetet mondott Murray-nek az Izrael-érdekképviselethez való nagyszerű hozzájárulásáért.

Douglas Murray: „A baloldal úgy gondolja, hogy ők képtelenek a rasszizmusra”

A brit író és publicista a Neokohnnak adott interjúban beszélt az új progresszív doktrínák ellentmondásairól, a történelem ismeretének fontosságáról, és a modern társadalmak „Isten-méretű űrjéről.”