Trump: Megtiszteltetés lenne börtönbe menni a hallgatási tilalom megsértéséért

Donald Trump volt amerikai elnök azt mondta, „nagy megtiszteltetés lenne számomra, ha börtönbe kerülne, mert megszegte a hallgatási tilalmat”, amelyet az a bíró szabott ki, aki a közelgő tárgyalását fogja vezetni a felnőtt filmes sztárnak fizetett hallgatási pénzzel kapcsolatos vádak miatt — számol be a Reuters.


„Ha ez a pártos bunkó a rács mögé akar juttatni azért, mert kimondtam a nyílt és nyilvánvaló igazságot, akkor szívesen leszek egy modernkori Nelson Mandela – ez lesz az én feladatom” – posztolta Trump szombaton Truth Social közösségi platformján.

Trump Juan Merchan bíróra utalt, aki elnököl majd a New York-i manhattani állami bíróságon zajló perében, amelyet azzal a büntetőjogi váddal indítottak ellene, hogy eltussolta a 2016-os választások előtt a pornósztár Stormy Danielsnek fizetett 130 ezer dollárt, hogy megvásárolja a hallgatását egy állítólagos szexuális kapcsolatról.

A tárgyalás április 15-én kezdődik.

Trump, aki a november 5-i amerikai elnökválasztáson Joe Biden demokrata elnök kihívója, ártatlannak vallotta magát 34 rendbeli üzleti feljegyzések meghamisításában, és tagadja hogy ismeri eredeti nevén Stephanie Clifford felnőtt filmes sztárt.

Trump egy igazi showman, az amerikaiak pedig imádják a showt

Lapunk főszerkesztője, Megyeri Jonatán az Ultrahang podcast vendégeként az amerikai elnökválasztási kampány fejleményeiről beszélt.