Iráni ellenzéki politikus: Ideje levágni a polip fejét: Iránt!

Ha feladjuk, és megbékítjük Iránt és Katart, ahogy Chamberlain próbálta megbékíteni a náci Németországot, akkor újabb világháborúba keveredhetünk — írja véleménycikkében Vahid Beheshti, Londonban élő prominens iráni ellenzéki vezető.

Az iráni Forradalmi Gárda magas rangú tisztjeinek múlt heti szíriai likvidálása hatalmas bátorítás az iráni nép számára, amely arról álmodik, hogy megszabaduljon az országát 45 évvel ezelőtt meghódító ajatollah rezsimjétől.

A legtöbb iráni osztja ezt az álmot, néhányan nyíltan, a legtöbben titokban, beleértve azokat is, akik a rezsimnek dolgoznak. Sokan vannak köztük, akiknek a támogatása hamis, a túlélés szükségszerűségéből viselt álarc.

A múltban az irániak többször is megpróbálták maguk megdönteni a kormányt, de a rezsim gyilkos brutalitása miatt kudarcot vallottak.

A rezsim most gyenge. Egy papírtigris, amelynek nincs legitimitása a nép részéről. Az ajatollah csak határtalan brutalitással bír uralkodni.

A rezsim megdönthető, de ehhez külső segítségre van szükség.

Először is, a nemzetközi közösségnek meg kell értenie, hogy nincs más választás – a rezsim megdöntését kell elérni. A regionális és globális béke és biztonság ettől függ.

Az Iráni Iszlám Köztársaság valódi egzisztenciális fenyegetést jelent Izraelre, a régióra, Európára, az Egyesült Államokra és az egész Nyugatra.

Van ideológiájuk, türelmük, elszántságuk, rendezett tervük és nagy költségvetésük. Azoknak, akiknek az a benyomásuk, hogy az ország vagy az emberek szegények, meg kell érteniük, hogy ez nem azért van, mert a rezsimnek nincs pénze. Egyszerűen csak nem osztja meg az ország vagyonát az emberekkel.

A rezsim minden pénzt a hatalmának kiépítésébe, fegyverekbe, erőszakba fektet, mert csak így tud fennmaradni és megvalósítani fanatikus ideológiáját.

Azon dolgozik, hogy belülről szétverje a Nyugatot. A demokráciát arra használják, hogy a demokráciák ellen harcoljanak.

Radikalizálják a fiatalokat az Egyesült Államokban és Európában, finanszírozzák a médiát és a propagandát, támogatják az egyetemeket, Katarral együttműködve, Oroszország és Kína támogatásával.

Alig néhány napja Ali Khamenei legfelsőbb vezető a Hamász vezetőjével, Ismail Hanijjevel folytatott találkozóján azt mondta, hogy propagandaháborújuk sikeres, majd ezt követően kiadott egy tweetet, amelyben kijelentette:

„A háború a médián belül is zajlik, akinek a legerősebb média van a kezében, annak sikerül elérni a kitűzött célokat”.

Az iráni nép üzenete Irán számos erőszakos megbízottja által jelentett különböző regionális fenyegetéseknek az, hogy ne pazaroljunk időt és energiát a polip csápjaira. Ha a fejet nem pusztítjuk el, akkor az még akkor is újabb csápokat fog növeszteni a Közel-Keleten és az egész világon, amikor az egyiket kiiktatják.

Most a fejre kell összpontosítani.

Forrás: The Jerusalem Post

Az Izrael elleni globális támadás

Melanie Phillips brit publicista szerint sok nyugati ország vezetése magáévá tette az igaztalan palesztin narratívát.

A véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a Neokohn szerkesztőségének az álláspontját.