Mesterséges intelligenciával vadássza le a gázai terroristákat az IDF?

Nem ez az első hír arról, hogy Izrael mesterséges intelligenciát használ a Hamász ellen Gázában.

Az Egyesült Államok vizsgálja azt a médiajelentést, amely szerint az izraeli hadsereg mesterséges intelligenciát használt a gázai célpontok azonosításához – közölte John Kirby, a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője a CNN-nek adott interjújában.

A baloldali (és sokszor Izrael apartheidező) +972 magazin és a Local Call című lap szerdán jelentette meg a beszámolót.

A 972+ beszámolója szerint az eszköz a „Lavender” nevet viseli, és a gázai háború kezdetén nagymértékben támaszkodtak rá.

A +972 hat izraeli hírszerzési tisztviselőt idézett forrásként, akik szerint a „Lavender” 37 ezer palesztint jelölt meg terroristagyanús személyként – és az otthonaikat – az esetleges légicsapásokhoz.

Az IDF nyilatkozataiban tagadta, hogy az MI-t célpontok azonosítására használták volna.

A médiajelentés szerint az izraeli hadsereg több tízezer gázai lakost jelölt meg terrorgyanúsként, a mesterséges intelligenciát használva, számottevő emberi felügyelet nélkül.

Elég volt a függőségből: Izraelben fogják gyártani az IDF új fegyvereit

Arzenáljának jelentős átalakítását tervezi az IDF. Több tízezer fegyver beszerzésére írtak ki pályázatot.

Nem ez az első jelentés arról, hogy Izrael mesterséges intelligenciát alkalmaz a Hamász elleni harcban a Gázai övezeten belül.

Március végén izraeli biztonsági tisztviselők a The New York Timesnak beszámoltak egy arcfelismerő technológiáról, amelyet az IDF hírszerző egységei, köztük a 8200-as hírszerző egység Gázában használ

a túszok és terrorszervezetek tagjainak felkutatására.

Ez az arcfelismerő program a Corsight, egy izraeli magáncég technológiáját használja, valamint a Google Photos technológiáját is. Az IDF feltölti az ismert személyek adatbázisát a Google Photos-ra, majd a szolgáltatás fotókereső funkcióját használja az emberek azonosítására.

A Corsight technológiája lehetővé teszi a hírszerzők számára, hogy tömegből és nehezen kivehető drónfelvételekből is felismerjék és azonosítsák az arcokat.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Vadonatúj technológiával mentik meg a sebesült izraeli katonák életét

Már több mint 13 ezer izraelit – civileket és katonákat – láttak el október hetedike óta az izraeli kórházakban.