Brutális támadás: négy izraeli rendőrt gázolt el egy palesztin merénylő

A négy rendőrt megtámadó és megsebesítő terroristával a biztonsági erők végeztek, a második gyanúsított után, aki járművel elmenekült, hajtóvadászat folyik.

Terrortámadás történt a közép-izraeli Kochav Jairban egy ellenőrzőpont közelében – erősítette meg az izraeli rendőrség szerda kora reggel.

A terrorista, egy 26 éves izraeli-arab férfi Tirából, Kochav Jair térségében elgázolt négy rendőrt, egyiküket súlyosan megsebesítve. A többiek állapota közepesen súlyos.

A gyanúsított, aki, miután kiszállt az autóból, megpróbálta leszúrni a rendőröket az Elijahu ellenőrzőpontnál. A feltételezett terroristát semlegesítették, egy másik gyanúsított pedig elmenekült a helyszínről.

A sérülteket a Kfar Saba-i Meir Medical Centerbe és a Petah Tikva-i Rabin Medical Center-Beilinson Campusba szállították.

A határrendőrség, az Izraeli Biztonsági Szolgálat és az IDF jelenleg is a helyszínen van, a második terrorista után kutatva.

Amikor semmi se szent: Nabi Músza, Ramadán és a többi

Az egy évszázados tapasztalat alapján az izraeli hadsereg figyelme ramadánkor sem lankadhat egy pillanatra sem. Kornéli Beáta történész és Közel-Kelet kutató írása.