Izrael brutális légicsapásokat mért a terroristákra Szíriában

Egy megfigyelő-szervezet szerint légicsapásokat mértek a Hezbollah libanoni terrorszervezet fegyverraktáraira Szíriában. A csapásokat Izraelnek tulajdonítják.

Az éjszaka folyamán a Hezbollah, állítolag jelentős fegyverraktárait sikerült megsemmisíteni a szíriai Aleppó melletti repülőtér közelében, állítja a brit székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (Syrian Observatory for Human Rights) ellenzéki háborús megfigyelő, amely szerint 36 szíriai katona halt meg és több tucatnyian megsebesültek az Izraelnek tulajdonított csapásokban.

A szervezet állítását nemigen lehet ellenőrizni, a múltban már vádolták azzal, hogy felfújja az állítólagos izraeli támadások halálos áldozatainak számát és a károk mértékét.

A csoport azt állítja, hogy a támadás a libanoni Hezbollah terrorcsoport rakétaraktárait érte Aleppó déli külvárosában, Dzsiberenben, az aleppói nemzetközi repülőtér közelében.

A Megfigyelőközpont szerint még két órával a csapások után is robbanások hallatszottak.

A libanonban működő, Irán által pénzelt Hezbollah terrorszervezet komoly fegyvertartalékokkal rendelkezik, melyeknek tekintélyes részét Szíriában tartja remélve, hogy Izrael ott nehezebben talál rájuk. A feszültség a Hezbollah és Izrael között egyre fokozódik, miután a terrorszervezet a Hamász október 7-i támadása óta rakéták ezreit lőtte Észak-Izraelre, amelyek miatt mintegy 160 izraelit kellett evakuálni.

Izraeli elemző: Hatalmas pofonba szaladt bele a Hamász a Sifa kórházi csatában

A háború egyik legsikeresebb hadműveletét hajtotta végre az IDF.