Legalább 150 terroristát sikerült likvidálni a gázai terror-kórházban

Az izraeli hadsereg és a speciális tengerészeti alakulatok továbbra is precíz műveleti tevékenységet folytatnak az elhíresült gázai Shifa kórház területén. A „kórház”, amelynek az izraeli hadsereg által történt megszállása óriási nemzetközi felháborodást keltett, továbbra is a terroristák egyik főhadiszállása. A nemzetközi közösséget ez kevéssé érdekli, ahogy az sem, hogy alatta a Hamász évekig működtetete egyik terrorista központját.

Az elmúlt napokban az izrael védelmi erők több mint 150 terroristát likvidáltak a kórház területén, több száz gyanúsítottat fogtak el, valamint fegyvereket és terrorista infrastruktúrát foglaltak le.

Csütörtökön egy Gáza középső részéről Beeri területére irányuló kilövést azonosítottak, amelyet elfogtak. A kilövésre válaszul az IDF vadászrepülőgépei csapást mértek egy működő alagútaknára és egy katonai táborra a térségben.

Ezenkívül az IDF csapatai csapást mértek a terrorista infrastruktúrára, beleértve két alagútaknát is.

A nap folyamán az izraeli légierő vadászgépei mintegy 40 célpontra mértek csapást, és segítették az IDF szárazföldi csapatainak tevékenységét. A megtámadott célpontok között voltak kilövőállások és katonai telepek is.

Izrael jogos önvédelme a Hamász 1988-as kartájának tükrében

Az eredeti dokumentumokban az a jó, hogy egyértelműek, világos célok, teendők vagy kötelezettségvállalások összesége, amelyek esetében nem lehet mellébeszélni.