Elképesztő: a Hamász „mártírjait” siratták a Harvard-os diákok

A „Harvard Palesztinai Szolidaritási Bizottságának” szervezésében diákok gyűltek össze, hogy tisztelegjenek az IDF legutóbbi rajtaütésének „áldozatai” előtt.

A Harvard Egyetem diákjai kedden virrasztást és megemlékezést tartottak az IDF hétfő esti, az Al-Sifa kórház elleni rajtaütése során megölt „mártírok” tiszteletére.

Az izraeli hadművelet során az IDF erői megölték Faiq Mabhouh magas rangú Hamász-parancsnokot és több mint 100 másik terroristát.

A szervezet arra kérte a diákokat, hogy „gyászolják a mártírokat és a folyamatban lévő népirtást, amelyben a Harvard is bűnrészes”.

Kedden a csoport egy videót is közzétett az eseményről, amelyen több tucat diák látható, amint palesztin zászlókat tartanak a kezükben, miközben közösen szavalnak egy nyilatkozatot, amelyben elítélik az IDF Al-Sifa elleni rajtaütését.

„Azért gyűlünk itt össze a Harvard diákjaiként és a közösség tagjaiként, hogy felelősségre vonjuk a Harvard erkölcsi és anyagi bűnrészességét a gyarmati erőszakban, az apartheidben és a folyamatban lévő népirtásban”

– mondták.

Palesztin összetartás: saját honfitársaik zsírján élősködnek a gázai gengszterek

Az ellopott holmikat az áldozatok néha a bolhapiacokon vásárolják vissza a bűnőzöktől.

A Harvard Crimson, az egyetemi lap szerint több mint 80 diák vett részt a Smith Campus Centerben tartott virrasztáson, amelyben társszervező volt még a Harvard Afrikai és Afroamerikai Ellenállási Szervezet, a Harvard Zsidók Palesztináért, és más palesztinpárti szervezetek is.

Az izraeli hadsereg közlése szerint, több mint száznegyven palesztin fegyverest ölt meg a gázavárosi Sifa kórházban és környékén a négy nappal ezelőtt elindított és csütörtökig tartó hadműveletében, és ismét átvette az ellenőrzést a kórház felett.

Csak az utóbbi egy napban több mint ötven palesztin fegyverest ölt meg a hadsereg és a Sin Bét izraeli belbiztonsági szolgálat a közös hadműveletben.

A hadsereg a Gázai övezeti hadműveletek kezdete óta már egyszer elfoglalta a kórházat, de aztán elvonult onnan, így a palesztin fegyveresek újra elfoglalhatták az egészségügyi intézmény épületegyüttesét, és új hadi infrastruktúrát építettek ki ott. Az izraeli hadsereg most megsemmisítette ezt az infrastruktúrát is, például fegyverraktárokat, és őrizetbe vett több száz olyan palesztint, akit terrorista tevékenységgel gyanúsít. Az őrizetbe vettek egy részét Izraelbe vitték kihallgatásra.

Kalifornia: Egy másik tanár bátorítására zaklatták diákjai a zsidó tanárnőt

Egészen elképesztő állapotok uralkodnak a kaliforniai Berkeley tankerület iskoláiban.