Sajtóhír: felfüggesztették a mindenki által kedvelt izraeli kormányszóvivőt

Az izraeli kormány angol szóvivőjét, Eylon Levyt a hírek szerint felfüggesztették posztjáról, miután a brit külügyminiszter megjegyzéseire reagált.

Izraeli médiajelentések szerint a brit kormány panaszt tett az izraeli miniszterelnöki hivatalnál, miután Levy reagált Lord Cameron egyik nyilatkozatára, amelyben az izraeli kormányt több segélyszállítmány nyújtására szólította fel.

„Remélem, Ön is tisztában van azzal, hogy NINCS korlátozva az élelmiszer, víz, gyógyszer vagy menedékhely felszerelés Gázába való bejutása, sőt, az átkelőkön TÚLKAPACITÁS van”.

Teszteljen minket. Küldjenek még napi 100 teherautót Kerem Shalomba, és mi bevisszük őket”

– írta Levy.

Az izraeli 12-es csatorna szerint a brit külügyminisztérium levélben érdeklődött az izraeli kormánynál, hogy a Cameronnal szemben kritikus poszt az ország hivatalos álláspontja-e. A panaszt követően Levyt felfüggesztették.

Az izraeli kormányszóvivő rendesen helyretette a WHO csúsztató vezetőjét

Eylon Levy nem hagyta szó nélkül Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz Izraelre panaszkodó közleményét.

Az év elején az izraeli miniszterelnök felesége, Sara Netanjahu állítólag már megpróbálta elérni Levy menesztését, amiért korábban támogatta az igazságügyi reform elleni tüntetéseket.

Levy állítólagos felfüggesztésének hírével párhuzamosan a Times of Israel arról számolt be, hogy Netanjahu csalódott az angol nyelvű szóvivőkkel kapcsolatban.

Netanjahu állítólag azt mondta, hogy az országnak nincsenek olyan szóvivői, akik „két értelmes szót tudnak egymás után szólni” angolul.

Levyt, aki Londonban nőtt fel és a Hampstead-i University College Schoolba járt, a Hamász október 7-i, Izrael elleni támadása utáni napokban nevezték ki az angol nyelvű szóvivői posztra.

Agyrém: egy brit újságíró „rasszista” túszalkuval vádolja Izraelt

Az izraeli kormányszóvivő arcára kiült a döbbenet a neki szegezett kérdés hallatán.