Donald Trump kemény üzenetet küldött a demokratákra szavazó zsidóknak

Az amerikai elnökjelölt hétfőn a Foxnak adott interjújában azt mondta, hogy a Demokrata Párt gyűlöli Izraelt.

Trump az interjúban azt is állította továbbá, hogy

„minden zsidó ember, aki a demokratákra szavaz, gyűlöli a vallását. Gyűlölik Izraelt, és szégyellniük kellene magukat”.

A Salem Newsnak adott interjúban Trumpot arról kérdezték, hogy a Biden-kormány miért szállt szembe Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel.

A kérdésre válaszolva Trump így válaszolt: „Szerintem [a Biden-kormányzat] gyűlöli Izraelt. A Demokrata Párt gyűlöli Izraelt.

„…Ha emlékeznek, amikor sok izraeli képviselő, köztük Netanjahu… könyörögve jött, akkoriban Obama elnök úrhoz, hogy kérjük, ne kössék meg az iráni atomalkut… Én véget vetettem neki… Egy új megállapodást kötöttem volna Iránnal, és az mindenkinek jó lett volna, és nem lett volna [iráni] atomfegyver.

Tudja, most nagyon közel vannak ahhoz, hogy atomfegyvert szerezzenek, és ha egyszer ez meglesz, akkor a tárgyalásnak egy másik formája lesz – egy sokkal nehezebb tárgyalás”.”

Az izraeliek többsége Donald Trumpra szavazna az amerikai elnökválasztáson

Nem meglepő módon, jelentős eltérés mutatkozik a kormánypárti és ellenzéki szavazók válaszai között.

Trump azt mondta, hogy Irán az ő elnöksége alatt nem fog atomfegyvert kifejleszteni. Azzal dicsekedett, hogy amíg ő volt az elnök, Irán túlságosan rosszul állt gazdaságilag ahhoz, hogy olyan terrorcsoportokat finanszírozzon, mint a Hamász és a Hezbollah, most viszont 221 milliárd dollárt halmozott fel.

„Ezek az emberek a legrosszabbak, valami baj van velük” – mondta Trump a Demokrata Pártról.

„Ők a legrosszabb tárgyalók. Gonosz emberek… Oroszország és az összes többi ország azt csinál, amit akar”.

Trump azt is állította, hogy Amerika „Kína bábjává” vált, majd azzal a teóriával folytatta, hogy Kínának „van valamije” Biden ellen.

Az Egyesült Államok-szerte zajló palesztinbarát felvonulásokról szólva Trump azt állította, hogy meglepte a résztvevők száma. Trump azzal vádolta meg Chuck Schumert, a szenátus többségi vezetőjét, aki nyilvánosan új vezetés megválasztására szólított fel Izraelben, hogy szavazatszerzés céljából foglalt állást.

Washington már megint az izraeli kormányt akarja megbuktatni?

„Elvárjuk barátainktól, hogy a Hamász terrorrezsimjének megbuktatásán dolgozzanak, és ne a választott izraeli kormányén” – nyilatkozta egy izraeli tisztviselő.