300 ezer forintos palesztinpárti pólót dobott piacra a Louis Vuitton

A Louis Vuitton legújabb pólója sokak szerint a palesztinok támogatását szimbolizálja.

A Louis Vuitton, a francia luxus divatház 820 dollárért (kb. 300 ezer forintért) árulja legújabb pólóját. A fehér felsőn az (LV) betűk szerepelnek a görögdinnye színeivel, ami a palesztinok ellenállásának szimbóluma.

Az Israellycool szerint, ha nem is feltételez az ember automatikusan rossz szándékot a póló mögött, a hasonlóságokat nehéz figyelmen kívül hagyni, továbbá, ha figyelembe vesszük még az időzítést is, nagyon nehéz elhinni, hogy ez csak egy ártatlan tévedés volt.

Egy azóta ismeretlen okból törölt i24 News cikk szerint a póló körül kialakult vita „arra késztette a márka vezérigazgatóját, Sidney Toledano-t, hogy tisztázza,

a design nem volt szándékos, hanem véletlen műve, ezért lépéseket tesznek annak érdekében, hogy eltávolítsák [a pólókat] az üzleteikből”.

Egyes palesztinbarát aktivisták üdvözölték a francia divatház új pólóját, és azt mondták, hogy végre „helyes álláspontra helyezkedett, amikor az izraeli támadásokban megölt palesztinok támogatását választja”.

A palesztinbarát oldalon azonban nem volt osztatlan az öröm.

Sokan hangsúlyozták, hogy a Louis Vuitton egyike azon márkáknak, amelyek szerepelnek az Izrael-ellenes BDS-mozgalom listáján, ezért legutóbbi pólója ellenére, továbbra is bojkottkampány részének kell maradnia.

Döntött a Dior: izraeli modell váltja a világhírű palesztin topmodellt

Bye-bye, Bella Hadid!

Megy a jóemberkedés: az ír balett bojkottálja egy izraeli koreográfus művét

A tánctársulatot palesztinbarát csoportok győzték meg a döntésről.