Most érkezett a hír: felgyújtottak egy floridai Chábád-központot

A floridai Las Olas Chábád Zsidó Központban gyújtogatás okozta tűzvész pusztított szombaton kora reggel, amely kárt okozott a zsinagógában, az iskolában és a közösségi házban – közölte a Fort Lauderdale-i tűzoltóság és a Las Olas Chábád.

A South Florida Sun Sentinel című lap arról számolt be, hogy a rendőrség nem gyűlölet-bűncselekményként vizsgálja az esetet. A feltételezett gyújtogató, az 50 éves Scott Hannaford korábban már birtokháborításért került összetűzésbe a hely zsidó közösséggel.

Hannafordot azóta gyújtogatással, rongálással és kokain birtoklásával vádolta meg a rendőrség.

A tűzoltóság szombaton a közösségi médiában közölte, hogy a tűz egy, az épület melletti járműből indult ki, amely később átterjedt a létesítményre.

„Egyértelműen célzott támadás volt a létesítményünk és a közösségünk ellen”

– nyilatkozta a helyi Chábád.

Vérlázító: buszra várakozó zsidó tinilányt ütött meg egy felnőtt férfi

Videófelvétel is készült a 15 éves lány elleni támadásról.

A Los Olas Chábád-ot elszomorította, hogy a tíz éve létrehozott központ megrongálódott, így nincs hol megtartani a különböző közösségi projekteket.

„A veszteség, amit most érzünk, nem csak a tulajdon elvesztése, hanem mindazok vesztesége, akik számítanak ránk” – nyilatkozták, hozzátéve, hogy egymillió dollárt szeretnének összegyűjteni a központ újjáépítéséhez.

„A hatalmas veszteség ellenére, amit ez okoz, újjá fogjuk építeni az otthonunkat!”

– közölték.

Tragédia: muszlim páciense lőtt agyon egy ortodox zsidó fogorvost Kaliforniában

Benjamin Harounit pénteken lőtték agyon a munkahelyén. A rendőrség szerint „a támadás indítékai egyelőre tisztázatlanok”.