Még egy nagyokos: népirtással vádolja Izraelt a Héber Egyetem „elnyomott” tanára

A jeruzsálemi Héber Egyetem felfüggesztette egyik tanárát, aki több felháborító megjegyzése mellett azzal vádolta Izraelt, hogy népirtást követ el Gázában.

Nadera Shalhoub-Kevorkian izraeli és amerikai kettős állampolgár, a Lawrence D. Biele jogi tanszék tanára, október 7-én a 14-es csatornának adott interjújában megkérdőjelezte a Hamász terroristái által elkövetett nemi erőszak tényét és más atrocitásokat is.

A Makdisi Street podcast által néhány nappal ezelőtt közzétett másik videóinterjúban a haifai születésű arab tanárnő „bűnözőnek” és „gyilkológépnek” nevezte a „cionista entitást”, azaz Izraelt, és ismételte azt mondta, hogy Izrael hazudott az október 7-i nemi erőszakokról és csecsemőgyilkosságokról.

A felfüggesztését bejelentő levélben az egyetem azt írta, hogy „undorral utasítja el” Shalhoub-Kevorkian minden torz kijelentését.

„A Héber Egyetem büszke arra, hogy izraeli, állami és cionista intézmény”

– írták.

Makdisi Street on Twitter: „”There is so much love in Palestine” w/ Nadera Shalhoub-KevorkianThe brothers talk with Dr. Nadera Shalhoub-Kevorkian about life under occupation in East Jerusalem and the affirmation of life and love at the heart of the Palestinian struggle for freedom. pic.twitter.com/egweIHQC5v / Twitter”

„There is so much love in Palestine” w/ Nadera Shalhoub-KevorkianThe brothers talk with Dr. Nadera Shalhoub-Kevorkian about life under occupation in East Jerusalem and the affirmation of life and love at the heart of the Palestinian struggle for freedom. pic.twitter.com/egweIHQC5v

„Shalhoub-Kevorkian a háború kezdete óta gyalázatos, cionistaellenes és uszító módon nyilatkozik.

A háború kezdetén aláírt egy petíciót, amelyben Izrael gázai akcióit népirtásnak, [az államot] pedig 1948 óta megszálló entitásnak nevezte”

– olvasható a levélben.

A levél megjegyzi, hogy az egyetem vezetése korábban az elnök, Asher Cohen professzor és a rektor, Tamir Shafer professzor nevében küldött egy levelet a tanárnőnek, amelyben arra kérték, hogy fontolja meg a lemondását.

A tanárnő azonban nem reagált a kérésre, és „továbbra is élvezi csodálatos intézményünk hírnevét, miközben izraeli és nemzetközi szinten lejárat minket.

Nyilatkozatai a végletekig kiaknázzák a véleménynyilvánítás szabadságát és az akadémiai szabadságot, cinikusan uszításra felhasználva azt”

– olvasható a levélben.

Adattudós: Valami nagyon nem stimmel a Hamász által közölt számokkal

Abraham Wyner szerint a háború kezdete óta közölt adatok azt mutatják, hogy a hivatalos civil halálos áldozatok száma „statisztikailag lehetetlen”.

Könnyítéseket kapnak az egyetemre jelentkező tartalékos katonák Izraelben

Több egyetem is bejelentette, hogy követi a Tel-avivi Egyetem példáját.