Komoly összeget fordítanak a zsidó közösségek védelmére Angliában

Rishi Sunak brit miniszterelnök szerdán 54 millió font (mintegy 25 milliárd forint) támogatást jelentett be a zsidó közösségek védelmére, miután a számadatok szerint az antiszemita incidensek tavaly rekordot döntöttek Nagy-Britanniában.

Egy héttel azután, hogy a trónörökös, Vilmos herceg a gázai izraeli-Hamász háború befejezésére szólított fel, ttalálkozott a Holokauszt Oktatási Alapítvány képviselőivel, akik a gyűlölet ellen igyekeznek fellépni a Nagy-Britanniában megugró antiszemitizmus közepette. A herceg csütörtökön ellátogatott a londoni Marble Arch zsinagógába is, hogy az antiszemitizmus növekedéséről elsőkézből halljon.

A zsinagógában tett látogatása során a herceg zsidó diákokkal beszélgetett, akik arról meséltek, hogy az antiszemitizmus „robbanásszerű” méreteket öltött, beleértve a halálos fenyegetéseket és támadásokat, és találkozott a 94 éves holokauszttúlélő Renee Salttal is, hogy meghallgassa tapasztalatait.

A múlt héten Vilmos szokatlanul közvetlen módon közölte, hogy „túl sokan haltak meg” a gázai konfliktusban, és hogy a Hamásznak el kell engednie a túszokat, ami nemzetközi címlapokra került, mivel a királyi családtagok szokás szerint kerülik a vitás politikai kérdéseket.

A 41 éves trón-várományostól azt vártja a széles nyilvánosság, hogy fokozottabban lépjen fel és több nyilvános szereplést vállaljon, miután apja, Károly király a hónap elején nyilvánosságra hozta, hogy a rák egy meg nem határozott formája miatti kezelés alatt áll.

Napi Anglia: Dávid-csillag miatt tiltottak ki az edzőteremből egy zsidó nőt

Az edzőterem azzal vádolja a nőt, hogy a szimbólummal „megsértette” a hozzájuk járó embereket.