Két izraelit lőttek le palesztin terroristák Ciszjordániában

Két izraelit gyilkoltak meg csütörtökön egy terrortámadásban, a ciszjordániai Eli település közelében — jelentette a The Jerusalem Post.

Az izraeli hadsereg közlése szerint a lövöldözésért felelős három terrorista közül kettőt sikerült likvidálni. Azt is bejelentették, hogy a harmadik terroristát később semlegesítették a biztonsági erők, miután fedezékbe vonult egy étteremben.

Az IDF bejelentette, hogy a fenyegetés megszűnése ellenére az erők továbbra is vizsgálják a területet további fenyegetések után.

A három terrorista semlegesítése után az izraeli média arról számolt be, hogy Aviad Gazber, a harmadik terrorista által fedezékként használt Hummus Eliyahu étteremben, amely tulajdonosának sikerült semlegesítenie az egyik terroristát.

Gazber a hírek szerint tartalékos katona, aki Khan Yunisban harcolt, és Eliban volt egy kis szabadságon, mielőtt visszatért volna a szolgálatba.

Khaled Abu Toameh, a Jerusalem Post egykori tudósítójának bejegyzése szerint

a támadásért felelős egyik terrorista Mohammed Manasreh, a Palesztin Hatóság egyik rendőrtisztje volt.

Csütörtök este az IDF katonái behatoltak Manasreh kalandíjai otthonába, hogy feltérképezzék a házat az esetleges leromboláshoz.

Miért szorgalmazza Biden a túszalkut?

A Hamász és Izrael közti esetleges túszalkú nem csak egyoldalúan a Hamász céljait szolgálja, de elárulása is az amerikai érdekeknek — véli Jonathan Tobin, a JNS főszerkesztője.