Végre valóra vált a Gázából kiszabadult izraeli kisfiú álma

Ohad Munder kilencedik születésnapját Gázában töltötte, a héten azonban Angliába utazott, hogy megnézze kedvenc futballklubja, a Liverpool mérkőzését a Wembleyben.

A kisfiú 49 nap után szabadult ki a fogságból a Katar és az Egyesült Államok által közvetített első tűzszüneti megállapodás keretében.

Ohadot édesanyjával, Kerennel és nagyapjával, Avrahammal együtt tartották fogva, aki továbbra is fogságban van.

A család megpróbáltatásairól október 7-én, az Egyesült Királyságba tett útja során Keren így beszélt: „Szerencsénk volt, hogy nem lőttek ránk, amikor berúgták az ajtót. Mégis milyen világban számít valaki szerencsésnek, ha elrabolják anélkül, hogy lelőtték volna?”.

Keren elmondta, hogy bátyja, Roi is a Hamász terroristái által lemészárolt 1200 áldozat között volt.

„A családom dolgai közül csak két dolog maradt teljesen érintetlenül: néhai bátyám szeretett kalapja, amelyet mindig viselt… és a Liverpool FC sálja”

– mesélte.

A család a sálat és a kalapot magával vitte a focimeccsre is.

„Ohad annyira boldog volt, amikor a Liverpool 1-0-ra nyert a [Carabao] kupa döntőjében a Chelsea ellen. Nagyon különleges volt a Wembleyben lenni. Találkoztunk az izraeli válogatott és a Tottenham csatárával, Manor Solomannal is. Azok után, amin Ohad keresztülment, ezek valóra vált álmok voltak számára” – mesélte Keren.

A család most abban reménykedik, hogy Avrahamot, aki nincs jól, a tűzszüneti megállapodásról szóló új tárgyalások részeként szabadon engedhetik.

Szánalmas: az ír női focisták hátat fordítottak az izraeli himnusz alatt

Az Izraeli Labdarúgó Szövetség reméli, hogy az UEFA és a FIFA fegyelmi eljárást indít az ír csapat ellen.