Elon Musk egyszerre hívná ki a Meta-t, a Google-t és a Microsoftot

Minden felhasználó számára ingyenesen teszi elérhetővé a hang- és videóhívás szolgáltatását az X (korábban Twitter) közösségi platform.

Az Engadget szerint az X tulajdonosa, Elon Musk az év elején megígérte, hogy a funkció minden felhasználó számára elérhető lesz, még a nem fizető felhasználók számára is, amint a mérnöki csapat úgy dönt, hogy minden az elvárásoknak megfelelően működik.

„A szolgáltatás használatának egyetlen feltétele, hogy a hívóknak legalább egyszer már kapcsolatban kellett lenniük egymással. Lehetőség van arra, hogy hívásokat fogadjunk a követőinktől, és ez a funkció alapértelmezés szerint aktiválva van a frissítésben. Természetesen az is lehetséges, hogy bárkitől, csak prémium előfizetőktől, vagy csak a kontaktlistán szereplő személyektől lehessen hívásokat fogadni. Ez a funkció közvetlenül kihívást jelent a WhatsApp, a Telegram és más videócsevegő alkalmazások, például a Zoom, a Microsoft Teams vagy a Google Meet számára”.

A hívásokon vagy videón keresztüli kapcsolatfelvétel lehetőségén túl úgy tűnik, Musk egy másik új funkción is dolgozik, amely egy másik vállalatra – a Google-re – jelent fenyegetést, ugyanis Musk és csapata az XMail-en, vagyis egy új levelezőrendszeren dolgozik.

Az e-mail szolgáltatás hozzáadása az X-et a közösségi hálózat mellett kommunikációs platformmá is teszi – ha úgy tetszik, ez lenne a WhatsApp és a Facebook fúziója. Ez a lépés elsősorban a Google-t és annak 1,8 milliárd felhasználóval rendelkező Gmail szolgáltatását fenyegetheti.

Elon Musk és Ben Shapiro közösen látogattak el Auschwitzba

Musk elismerte: ő maga naiv volt, amikor azt gondolta, a zsidóellenesség nem éledhet újjá.