Csúcsmodern Hermes-drónt jelentett be az izraeli Elbit Systems

Az Elbit Systems szerdán bejelentette a rendkívül elismert Hermes-dróncsalád legújabb tagját – a Hermes 650 Sparkot, amelyet úgy terveztek, hogy megfeleljen a repülőgépipar és a védelmi ipar fejlődő kihívásainak.

„A Hermes 650 Spark bevezetése fontos mérföldkő az Elbit Systems számára. A több évtizedes piacvezetői szerepünkre építve [a Spark] a drónok élvonalába tartozik, amely alátámasztja elkötelezettségünket a technológia határainak feszegetése és a kivételes képességek biztosítása iránt globális partnereink számára” – mondta Yoram Shmuely, az Elbit Systems Aerospace vezérigazgatója.

„Biztos vagyok benne, hogy sokszínű és innovatív repülőgép-védelmi portfóliónk új kiegészítése tovább fogja erősíteni elkötelezettségünket a védelmi technológia fejlesztése,

a biztonság szavatolása és a modern csatatér dinamikus igényeinek kielégítése iránt”

– tette hozzá Shmuely.

Az Elbit közzé is tett egy videót a vadonatúj drónról, amely itt tekinthető meg:

Elbit Systems / Hermes™ 650 SPARK

Elbit Systems is proud to introduce its new tactical UAS, crafted to address the evolving challenges of the aerospace and defense industries. Built on the heritage of the Hermes™ family of unmanned aerial systems (UAS), the Hermes™ 650 Spark expands the operational flight envelope with next-generation multi-mission capability, versatility and survivability.

A sokoldalúságra és megbízhatóságra tervezett drón a nagy hatótávolságú küldetésekre is kiválóan megfelel. A következő generációs drón a költséghatékony üzemeltetési költség mellett, 260 kg hasznos teherbírással is büszkélkedhet.

Az Elbit Hermes korábbi drónrendszereit számos országban rendszeresítették már, többek között a Fülöp-szigeteken, Svájcban, az Európai Unióban és Kanadában is.

Az 1966-ban alapított Elbit Systems Izrael legnagyobb drón és szárazföldi katonai felszerelések szállítójának és exportőrének számít.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Izraeli kamikaze drónokat fognak gyártani Magyarországon

Orbán Viktor szerint ezek után sokan kétszer is meggondolják majd, hogy ujjat húzzanak-e Magyarországgal.

Izraeli kamikaze drónokat vesz a Magyar Honvédség

Magyarország több százmillió euró értékben vásárol a Hero drónokból.