A gázai férfi, aki az életét kockáztatta az IDF katonáiért október 7-én

Móse Arbel belügyminiszter szerdán állandó tartózkodási engedélyt adott a Gázában született Hamid Abu Ararnak, aki életét kockáztatva mentette meg az IDF katonáit október 7-én – jelentette az izraeli média.

A kilencgyermekes apa, a Negevben található Aroerben lakó Abu Arar elvesztette feleségét, és életét kockáztatva megmentette több tucat katona életét október 7-én, ezért az izraeli hatóságok úgy döntöttek, hogy megkapja az állandó tartózkodási státuszt.

Hamidot éppen felesége, Fatima vitte munkába, az autóban egy munkatársa is ült, amikor megtámadták őket a Hamász terroristái.

Fatima, aki éppen terhes volt, azonnal meghalt, míg Hamidot a lábán sebesítették meg, hét hónapos gyermekét pedig repeszek találták el.

Az autóban velük utazó munkatársa szintén meghalt a támadás során.

Hamid a sebesülése ellenére fogta a fiát és elrejtőzött. Hívta a rendőrséget és a mentőszolgálatot, de senkit nem tudott elérni. Öt és fél órán át rejtőzködtek, miközben fia sírt az éhségtől és a fáradtságtól. A rejtekhelyükről Hamid hallotta, hogy több terrorista arról beszélget, hogy rajtaütést terveznek a közeledő izraeli katonák ellen.

Eltelt néhány perc, és héberül beszélő embereket hallott, majd meglátta az IDF katonáit.

Gázai Felszabadítók néven alakult Hamász-ellenes csoport a Gázai-övezetben

A titokzatos csoport a közelmúltban nyíltan is elkezdte megkérdőjelezni a Hamász uralmát Gáza felett.

„Féltem, hogy meghalok a köztük lévő lövöldözéstől, de rájöttem, hogy nincs vesztenivalóm, ezért úgy döntöttem, hogy lépek és megmentem a katonákat és az életünket”

– mondta Hamid az izraeli médiának.

„Levettem a ruháimat, és meztelenül, a gyermekemmel a kezemben a katonák felé mentem, és figyelmeztettem őket. Elmondtam nekik, hogy négy terrorista vár rájuk, és elmagyaráztam nekik, hogy hol vannak” – mesélte Hamid, hogyan kerülte el azt, hogy terroristának higgyék őt is az izraeli katonák.

Felesége halála után Hamidnak egyedül kell gondoskodnia kilenc gyermekéről, akik mind kiskorú, izraeli állampolgárok, és akik közül néhányan egészségügyi problémákkal küzdenek.

„A bátor cselekedet, amit tettél, miközben az életedet kockáztattad, csak pillanatokkal azután, hogy a feleségedet hidegvérrel meggyilkolták a szemed előtt, és megmentetted több tucat katona életét, a tetteid és a szavaid mindannyiunk szívét megérintették,

Izrael polgárai és az IDF katonái mindannyian hálásak neked”

– mondott köszönetet az izraeli belügyminiszter Hamidnak az átadási ceremónián.

Fellázadt a nép: Hamász-ellenes tüntetések kezdődtek Gázában

„Tolvajok” – skandálta a tömeg a tüntetésekről készült videók tanúsága szerint.