Felfüggesztették a Hamászt „iszlamista halálszektának” nevező angol képviselőt

A Midland Heart Housing Association felfüggesztette Ian Austin felsőházi képviselőt a Lordok Háza tagját, amiért az UNRWA-t bírálta a tweetjében, amiért az ENSZ palesztinokat segélyező szervezete azt állította, hogy nem tud a Hamászról, amely alagutakat ás a létesítményei alatt.

Ian Austint, a brit parlament Lordok Házának zsidó képviselőjét felfüggesztették a Midland Heart Housing Association elnöki posztjáról, miután egy olyan tweetet tett közzé, amelyben bírálta az UNRWA-t, amely azt állította, hogy nem tud a gázai létesítményei alatt ásott terroralagutakról, és  „iszlamista halálszektának” nevezte a Hamászt.

„Mindenkinek jobb félni, mint megijedni: mielőtt lefekszik aludni ellenőrizze, hogy nem-e iszlamista gyilkosok és erőszaktevőkből álló halálszekta működik-e a földszinten. Ez nem olyan nehéz.”

– írta Austin az időközben törölt tweetben.

Sokan azt állították, hogy a poszt inkább iszlamofób volt, semmint az UNRWA vagy a Hamász terrorszervezet ellen irányult volna.

Austin levette az eredeti tweetet, és azt írta: „Az emberek panaszkodtak egy tweet miatt, amit a hétvégén tettem ki arról, hogy a Hamász műveleti központja az UNWRA irodái alatt van. Nem állt szándékomban senkit sem megbántani, ezért töröltem”.

Aggasztó: egységkormány létrehozásán dolgozik a Palesztin Hatóság és a Hamász

A palesztinok 89%-a támogatja egy olyan kormány létrehozását, amelyben a Hamász is részt vesz vagy amelyet a Hamász vezet.