Antiszemita stábtagok miatt törölték a világhírű zsidó zenész koncertjeit

Matisyahu a képmutatásra hívta fel a figyelmet, miután csütörtök este Santa Fé-i koncertjét az utolsó pillanatban, figyelmeztetés nélkül lemondták.

Matisyahu csütörtök este posztolt, miután egy Santa Fé-i és egy tucsoni koncertjét is az utolsó pillanatban töröltek.

A helyi hírcsatornák szerint a Santa Fé-i helyszín „biztonsági aggályokra” hivatkozva mondta le a fellépést, miután „megrémítette a szervezőket” a közösségi médián keresztül érkező Izrael-ellenes bejegyzések és telefonhívások.

A szervezők tüntetésekre számítottak a koncert alatt, ami ahhoz vezetett, hogy a stáb 150 tagja aggodalmát fejezte ki a biztonság helyzet miatt.

Helyi palesztinbarát csoportok büszkén magukra vállalták, hogy ők felelősek a koncertek törléséért.

Matisyahu szerint a szervezők nem mondanak igazat, és a koncerteket valójában a helyszíni stáb egy csoportja miatt mondták le, akik nem voltak hajlandóak dolgozni egy zsidó zenész koncertjén.

Elmondta, hogy csapata felajánlotta, hogy átvállalja a helyettesítő személyzet költségeit, de a szervezők ezt is elutasították.

Antiszemita gyűlölködésbe fulladt egy londoni stand-up est

Zúgott a „Szabad Palesztinát”, miközben kizavarták az egyik izraeli nézőt a műsorról.

„Azért teszik ezt, mert vagy antiszemiták, vagy összekeverik a palesztin nép iránti empátiát a gyűlölettel egy olyan ember iránt, mint én, aki empátiát tanúsít mind az izraeliek, mind a palesztinok iránt” – írta bejegyzésében a zenész.

„Az elrabolt gyerekek plakátjainak letépése nem hoz békét”

– írta, „Azzal, hogy megakadályozzák a különböző etnikai és vallási hátterű rajongókat abban, hogy együtt énekeljenek Santa Fé-ben vagy Tucsonban, nem teremtenek békét”.

Matisyahu bocsánatot kért a Tucsonban és Santa Fében élő rajongóitól a koncertek elmaradása miatt, és megígérte, hogy ő és zenekara visszatér.

„A gyűlöletre nem fogunk még több gyűlölettel válaszolni.

Újra együtt leszünk. Újra együtt fogunk zenélni. Egy nap hamarosan újra együtt fogunk énekelni…” – írta.

Eden Golan fogja képviselni Izraelt a 2024-es Eurovízión!

Golan két évvel ezelőtt tért vissza Izraelbe, miután az elmúlt 13 évet Moszkvában töltötte.