Antiszemita gyűlölködésbe fulladt egy londoni stand-up est

Egy brit komikus azt kiabálta egy izraeli nézőnek, hogy „húzzon a p***ba” a műsorából, és arra buzdította a tömeget, hogy skandálja a „Szabad Palesztinát”.

Paul Currie egyórás, Shtoom című műsorának vége felé a londoni Soho Színházban a közönségnek egy ukrán zászlót, majd egy palesztin zászlót mutatott fel, és felszólította őket, hogy álljanak fel és tapsoljanak.

Egy izraeli a közönség soraiban, Liahav Eitan, egy szoftvermérnök, aki öt évvel ezelőtt költözött Londonba, a taps alatt barátja mellett maradt ülve. A műsor néhány perccel később véget ért, és a páros továbbra is ülve maradt, miközben a közönség állva tapsolt Currie-nek.

Currie ezután szarkasztikusan megköszönte nekik, hogy nem álltak fel és nem tapsoltak. Eitan azt mondta: „Köszönöm a palesztin zászlót”, aminek hatására Currie meglepődött, és megkérdezte, hogy szarkasztikus volt-e”.

„Aztán valami olyasmit mondott, hogy ’Oké, szívesen a palesztin zászlóért’” – mesélte később Eitan.

„Újra visszatért hozzám, és megkérdezte élveztem-e a műsort. Mondtam, hogy igen, egészen addig a pontig. Erre ő: ‘Ah, egészen addig a pontig.’

Aztán visszafordult hozzám, és elkezdett üvölteni:

‘Belfastból jöttem. Mindent tudok a tűzszünetekről. Tűzszünetet most, takarodjatok a színházamból. Takarodjatok, takarodjatok a kib***ott színházamból, anyaszomorítók”.”

A közönség több tagja ekkor elhagyta az előadást. Egy személy később azt mondta, hogy kisétáltak, „mivel nem akarta részesei lenni egy antiszemita szónoklatnak”, és mert „nem érezték magukat biztonságban”.

Nácik új köntösben: zsidólistát készített egy progresszív csoport

Palesztin-párti aktivisták 600 zsidó ember nevét és személyes adatait tették közzé.

„Az egész közönség felállt és azt kiabálta, hogy „Szabad Palesztinát” és hogy „kifelé”.

„Megrázva és fenyegetve éreztük magunkat a növekvő antagonizmus miatt, kimentünk, és megpróbáltunk panaszt tenni” – mesélte az egyik szemtanú.

Elmondásuk szerint egy ismerősük üzent nekik, hogy miután távoztak, a helyzet még jobban elmérgesedett.

„Amit egy komédiaestnek szántak, az egy antiszemita gyűlésnek tűnő dologgá vált”

– mondták.

„A Soho Theatre nem tűri a nézők megfélemlítését nemzetiségük, fajuk, vallásuk vagy meggyőződésük miatt. Szombat este, Paul Currie Shtoom című előadásának vége után a közönség zsidó tagjait szóbeli bántalmazásnak vetették alá, és az előadó agresszíven követelte, hogy hagyják el a színházat. Az ilyen megdöbbentő cselekedetek elfogadhatatlanok, és nincs helyük a színpadunkon, sem most, sem máskor. nem hívjuk vissza Paul Currie-t, hogy újra fellépjen nálunk” – közölte a Soho Színház szóvivője.

„Miközben határozottan támogatjuk a művészek jogát, hogy előadásaikban a legkülönbözőbb nézeteket fejezzenek ki, a közönség tagjainak megfélemlítését, az antiszemitizmus vagy a rasszizmus bármely más formáját nem tűrjük a Soho Theatre-ben.”

Végre: kirúgták a zsidókat „hazug söpredéknek” nevező BBC alkalmazottat

Dawn Queva a fehér embereket „mutáns betolakodóknak” és „deviáns barbároknak” nevezte.