Nácik új köntösben: zsidólistát készített egy progresszív csoport

person wearing black Equality printed cap

Palesztin-párti aktivisták 600 zsidó ember nevét és személyes adatait tették közzé Ausztráliában.

Az interneten megosztott lista tartalmazta a zsidó személyek neveit, valamint a közösségi média fiókjaikra mutató linkeket és egy fotógalériát 100 ember képével.

A listán szereplő személyek mind egy Izrael-barát aktivizmus koordinálására létrehozott a WhatsApp csoport tagjai.

„Ez egy kreatív csoport, amely azon dolgozik, hogy elhallgattassa a palesztinok felszabadítását követelő hangokat”

– írta Clementine Ford feminista írónő, miközben megosztotta a lista linkjét az Instagramon.

„Tudva, hogy valószínűleg látni fogok néhányat ezek közül az emberek közül az iparági rendezvényeken, undorító – de nem annyira undorító, mint tudni, hogy hány olyan emberrel fogok még összefutni, akik fenntartják a hallgatásukat Palesztináról ÉS azokról az emberekről, akik megpróbálnak ártani másoknak emiatt.”

Egy másik művész és palesztin-párti aktivista, Matt Chun pedig azt írta: „Ennek a csoportos csevegésnek a célja az volt, hogy összehangolt támadásokat tervezzenek a palesztinok és szövetségeseik ellen, miközben intézmények és iparágak széles körébe szivárognak be a megszállást és a népirtást támogató propagandával….

Azt már tudjuk, hogy a cionisták parazitaként élősködnek a progresszív tereken.

A cionisták a progresszivizmus álcája alatt mossák tisztára népirtó gyarmatosításukat, miközben fegyverként használják befolyásukat a megszállási propaganda felerősítésére és a kulturális narratíváknak a palesztin felszabadítástól való eltávolítására.”

Chun még hozzátette azt is: „Ebben a kiszivárgott beszélgetésben minden egyes személy cionista, még akkor is, ha néma cinkossággal ültek, miközben mások összeesküvést szőttek”.

Anticionista magyar feministák uszítottak Izrael ellen az Élet és Irodalomban

Ferencz Mónika és Szili Noémi „A szavak háborús kiszolgáltatottsága” címmel közölt véleménycikket az ÉS-ben.

A listán szereplő személyek közül legalább egy azonban nem cionista.

„Hangosan kritizáltam Izraelt, nem vettek fel a csoportba, és külön megmondtam, hogy nem akarok benne lenni abban a csoportban, a nevem mégis rajta van a táblázaton” – mondta egy melbourne-i újságíró a Sydney Morning Heraldnak.

„Nem vagyok cionista, soha nem voltam cionista, csak egy zsidó nő vagyok, aki próbálja élni az életét. Ez a lista csupa olyan zsidó, akinek csak a nevét tudják. Nem tudom elhinni, hogy ez történik.”

Alex Ryvchin, ausztrál zsidó vezető a dokumentumot egyértelműen „zsidólistának” nevezte, amelynek célja, hogy célba vegye azokat, akik az antiszemitizmus ellen felszólalnak.

A Sydney Morning Heraldnak nyilatkozott: „Ezek az emberek aprólékos munkával összegyűjtötték az ausztrálok egy csoportjának nevét, arcát, foglalkozását és egyéb személyes adatait, akiknek egyetlen közös vonása, hogy zsidók.

„Ez egy fenyegető módon összeállított és közzétett ‘zsidólista’, amelynek célja, hogy a lehető legnagyobb érzelmi kárt és szakmai veszteséget okozza”

– mondta.

Az ausztrál Victoria állam rendőrsége közölte, hogy nyomozást indított a személyes adatok nyilvánosság tétele ügyében.

Meseország – a cionisták kivételével – mindenkié!

Kiborult a progresszív bili: Nagy Boldizsár, az óriási vihart kavart mesekönyv szerkesztője hónapok óta uszít Izrael ellen.