A háború meglepő hatása: még a drogbandák is bojkottot hirdettek Izrael ellen!

Nem világos, hogy pontosan mikor kezdődött a bojkott, de a hírek szerint az izraeli bűnözői szervezetek már „több tízmillió sékelt” veszítettek a kezdete óta.

A marokkói hasis világszerte keresett, kiváló minőségű prémium termék, a becslések szerint a kereskedelem éves értéke milliárdos nagyságrendű, így a turizmus és a foszfátkivitel után ez Marokkó egyik legértékesebb iparága.

A marokkói kannabisz nagy részét az ország északi részén található al-Rif régióban termesztik és dolgozzák fel hasissá.

Egy Marokkóban élő, a kábítószer-kereskedelemben érintett izraeli elmondta a 12-es csatornának, hogy a hasis exportja a marokkói gazdaság kulcsfontosságú része, és hogy nélküle a gazdaságuk összeomlana.

Elmagyarázta, hogy a hasis nagy részét európai kereskedőknek adják el, de „a legjobb esetben is csak néhány száz kilogramm marokkói hasis jut el Izraelbe.

Egy kilogramm marokkói hasis ára Izraelben elérheti a 300 000 sékelt (kb. 30 millió forint). Izraelben őrült kereslet van rá, mert nagyon jó minőségű, tiszta és erős”.

A háború előtt rendszeresen csempésztek marokkói hasist Izraelbe, a kereskedelemben több bűnszervezet is részt vett. A kábítószert bőröndjeik rejtett rekeszeiben csempészték, vagy autóval utaztak Tangerből Spanyolországba komppal, és Európában árulták.

Megtörtént a bejelentés: vendégmunkások tízezrei érkeznek Izraelbe

Indiai, Srí Lanka-i és üzbég építőmunkások érkeznek a zsidó államba.

„A marokkói hasiskereskedők sem közvetlenül, sem közvetítőkön keresztül nem hajlandóak több hasist eladni nekünk” – mondta a 12-es csatornának egy izraeli drogcsempész.

„Úgy döntöttek, hogy a háború miatt bojkottálnak minket. A háború óta rengeteg pénzt vesztettünk. Legalább több tízmillió sékelt”.

Egy al-Rifből származó marokkói kereskedő megerősítette a 12-es csatornának, hogy bojkottot vezettek be.

„Miért van az, hogy az izraeliek marokkói hasis eladásából élnek, amikor palesztin testvéreink éheznek és embertelen körülmények között élnek. Menjetek és vegyetek máshol. Többé nem adunk el hasist izraelieknek.

A háború előtt itt üzleteltünk izraeliekkel. Csempészek és kereskedők jöttek ide, és jó pénzt kerestek. Most ennek vége.”

A McDonald’s beperelte az Izrael ellen uszító BDS mozgalmat

Kártérítést követel a cég az Izrael-ellenes bojkott okozta károkért.