Túlélhette az izraeli légicsapást a Hamász egyik libanoni vezetője

Egy magas rangú Hamász vezető, akit egy állítólagos izraeli légicsapás vett célba Libanonban, 40 kilométerre az izraeli határtól, túlélte a támadást szombaton – közölte egy palesztin biztonsági tisztviselő az AFP-vel, miközben a libanoni Hezbollah továbbra is rakétákkal támad észak-izraeli településeket.

A libanoni állami Nemzeti Hírügynökség szerint egy izraeli drón csapódott le egy autóra a tengerparti Dzsadra városában, mintegy 40 kilométerre a határtól.

Az Izraelnek tulajdonított légicsapás célpontja Basel Szalah volt, a Hamász egyik ügynöke, akit azzal vádolnak, hogy a terrorcsoport tagjait toborozza és irányítja, többek között Ciszjordániában – tudta meg a The Times of Israel.

A Hamász-egységet, amelynek Szalah tagja volt, Azzam Al-Aqraa vezette, aki a múlt hónapban meghalt abban a feltételezett bejrúti izraeli csapásban, amely a terrorcsoport helyettes vezetőjét, Szaleh al-Arourit is megölte.

Szalah, akinek állapotáról nincsenek információk feltételezhetően megsérült a szombati csapásban.

A csapás azért kirívó, mert mélyebben libanoni területen történt, mint a Hamász szövetségese, a Hezbollah és az izraeli hadsereg közötti szokásos tűzharcok, amelyek többnyire a határvidékre korlátozódtak.

Az izraeli hadsereg részéről nem érkezett azonnali kommentár.

Az északi települések egész szombaton a Hezbollah rakétáinak célpontjai voltak, egy Libanonból kilőtt rakéta Kiryat Shmona egyik épületébe csapódott be, komoly károkat okozva, ám sérültekről nem érkezett jelentés.

Válaszul a Hezbollah folyamatos északi támadásaira az IDF közölte, hogy vadászgépek csapásokat mértek a terrorcsoport által használt épületre a dél-libanoni Bint Jbeilben, egy megfigyelőállásra Markabában, három parancsnoki központra Naqourában és Ayta ash-Shabban, ahol a terrorcsoport tagjai gyülekeztek, valamint két másik helyszínre Khiamban és Marwahinban.

Izrael levadássza az összes terrorista vezért

Száleh al-Arouri likvidálásával új korszak veszi kezdetét a Hamász számára.