Izraeli orvosok mentették meg a Hamász-vezér húgának életét

Haníje több testvére is Tel Sevában él: egyikük a napokban koraszülött gyermeket hozott világra, a Hamász-vezér húgát ezért életmentő kezelésben részesítették az izraeli orvosok.

A hírek szerint Iszmail Haníje, a Hamász politikai irodájának vezetőjének húga a Soroka egészségügyi központban szülte meg gyermekét és a szülés közben fellépő komplikációk miatt életmentő beavatkozáson esett át.

2021-ben is voltak hírek arról, hogy Haníje egyik rokona egy izraeli kórházban kapott kezelést.

Itamar Ben-Gvir izraeli nemzetbiztonsági miniszter úgy kommentálta a hírt, hogy

„Iszmail Haníje hozzátartozóinak nemhogy nem szabadna orvosi ellátást kapniuk egy izraeli kórházban, de még ki is kell toloncolni őket Izraelből”.

A 62 éves Iszmail Haníje jelenleg Dohában él, nős, 13 gyermek édesapja, két fiútestvére és nyolc nővére van, akik közül hárman izraeli beduinokhoz mentek férjhez, izraeli állampolgársággal rendelkeznek, és Tel-Sevában élnek.

Haníje az egyik leggazdagabb palesztinnak számít, vagyonát több milliárd dollára becsülik. Ahogy arról lapunk is beszámolt, az elmúlt napokban kiderült, hogy nézeteltérések alakultak ki közte és a Hamász gázai övezeti vezetője, Jahja Szinvár között.

Összevesztek egymással a Hamász gázai és külföldi vezetői

A tűzszüneti tárgyalásokra rálátó források szerint „fordulat állt be” a terrorszervezet belső dinamikájában.