Az LMBTQ+ palesztinok menedékjoga körült tört ki a botrány Izraelben

A szexuális irányultságuk miatt veszélyben lévő LMBTQ+ palesztinok menedékjogot kérhetnek Izraelben – döntött vasárnap a tel-avivi kerületi közigazgatási bíróság.

Michal Agmon-Gonen bíró jóváhagyta egy ciszjordániai palesztin fellebbezését, amelyet a népességügyi hatóság elutasított, mert palesztin volt.

A hatóság álláspontja szerint nem minden palesztinra vonatkozik az ENSZ menekültügyi egyezménye, ezért Izrael nem köteles menedéket nyújtani egyetlen palesztin számára sem.

A fellebbezést benyújtó palesztin 2015 óta él Izraelben, és azt állítja, hogy szexuális identitása miatt életveszélyben van a palesztin területeken. A fellebbezésben a palesztin leírta, hogyan kényszerítették arra, hogy a szülei előtt coming outoljon, miután nem volt hajlandó feleségül venni a nőt, akit ők választottak neki, és hogy apja válaszul megtámadta őt, és további rokonokat hívott, hogy szintén bántalmazzák.

„Képmutató és kegyetlen, ahogyan az LMBTQ-csoportok cserbenhagyták Izraelt”

David Kilmnick harminc éve küzd az LMBTQ-identitású emberek jogaiért. Most azt mondja, hogy nagyot csalódott számos szervezetben

Miután rájött, hogy az élete veszélyben van, a férfi Izraelbe menekült Miután egy ideig Izraelben bujkált, egy LMBTQ+ arabokat segítő szervezeten keresztül kapcsolatba lépett az izraeli hatóságokkal, hogy tartózkodási engedélyt kérjen. A kérelmet először elutasították, de további eljárások után ideiglenes engedélyt kapott.

Agmon-Gonen elutasította a Népességügyi Hatóság álláspontját a menedékjogot kérő palesztinokkal kapcsolatban, és úgy döntött, hogy az ENSZ menekültügyi egyezménye igenis vonatkozik a ciszjordániai palesztinokra, és hogy szexuális és politikai üldöztetés miatt jogosultak menedékjogot kérni.

Moshe Arbel belügyminiszter az ítélet közzététele után bejelentette, hogy beszélt a Legfelsőbb Bíróság Államügyészi Osztályával, és fellebbezést nyújt be Agmon-Gonen ítélete ellen.

Amikor már Izrael sem elég befogadó a nyugati haladároknak

Páros lábbal állt bele Izraelbe a világ egyik legnagyobb meleg magazinja. Nem kellett volna. Vélemény.