Könnyedén megnyerte Biden az első demokrata előválasztást

Joe Biden dél-karolinai győzelmével ismét egy lépéssel közelebb kerültünk általános választásokhoz, amely várhatóan az egyik leghosszabb és legdrágább lesz az amerikai politikatörténelemben.

Biden könnyedén verte kihívóit, Dean Phillipst és Marianne Williamsont Dél-Karolinában, mely az első állam amelyben demokrata elnökjelölő kampányt tartanak és ahol Joe Biden döntő győzelmet aratott már 2020-as kampánya során is.

Szombat este, a szavazatok 60 százalékának beérkezésekor Biden a szavazatok 96 százalékával vezetett.

Biden a szombati győzelmét a 2020-as előválasztási győzelméhez hasonlította, amely segített előkészíteni az utat a jelöltségéhez.

„2020-ban a dél-karolinai választók voltak azok, akik bebizonyították, hogy a szakértők tévedtek, új életet leheltek a kampányunkba, és elindítottak bennünket az elnökség megnyeréséhez vezető úton”

– mondta Biden az eredmény után kiadott nyilatkozatában.

„Most, 2024-ben Dél-Karolina lakosai ismét megszólaltak, és nincs kétségem afelől, hogy önök indítottak el minket azon az úton, hogy ismét megnyerjük az elnökséget – és Donald Trumpot ismét vesztessé tegyük”.

Biden dél-karolinai győzelme egy lépéssel közelebb hozza a kampányt az általános választásokhoz, amely várhatóan az amerikai politikatörténet egyik leghosszabb és legdrágább választása lesz. A republikánus elnökválasztási előválasztást Dél-Karolinában február 24-én tartják, Donald Trump volt elnök a nagy favorit.

Elképesztő tömegek lépik át illegálisan az amerikai határt Mexikóból

Döbbenetes videón az illegális határátlépők.