Egy izraeli vállalkozó Hollywoodot csinálna a Negev-sivatagból!

Egy eredetileg Olaszországból származó izraeli vállalkozó bátor és ambiciózus tervvel állt elő a Negev-sivatag fellendítésére és egy részének benépesítésére: óriási filmgyárat szeretne létrehozni. Vidámparkkal, szállodákkal és lélegzetelállító látványosságokkal. Franco Dan Kalonymus amolyan izraeli hollywoodot álmodott meg a jobbára lakatlan Negev-sivatagban.

A Negev történelmi jelentősége óriási. Olyan őseink lába nyomát őrzi, mint Ávráhám vagy Dávid király. Napjainkban azonban jobbára lakatlan, bár számos kormányzati terv létezik a fejlesztésére. Az olaszországi születésű izraeli vállalkozó és producer most életre keltené a történelmet és mega stúdiójával életet vinne a sivatagba. „20 évvel ezelőtt egy szintén olasz vállalkozó hatalmas stúdiókat nyitott Marokkóban, ahol többek közt az ősi Jeruzsálem replikáját is felépítették. Azóta 150 filmet készítettek ott Dávid királyról, Salamonról és Mózesről.

Nem nagyon örülök ennek, hiszen itt van a mi országunk, ahol ezek a történetek játszódtak”

– mondta Franco.

A producer elmondta, hogy az ötlet néhány évvel korábban pattant ki a fejéből, amikor egy sci-fi film forgatókönyvét készítette, amiben nácik, Mózes és Moszad-ügynökök szerepeltek, és nem maradhatott ki belőle az időutazás sem: „Már nagyon régóta szerettem volna tető alá hozni ezt a projektet. Kaptunk néhány ajánlatot Los Angelesből és Menáchem Golán izraeli filmrendező akarta rendezni a filmet. Ám sajnos ő közben elhunyt. Van egy ajánlatunk Carlo Rambalditól, aki három Oscart nyert a különleges effektek kategóriában… Azt hiszem, most össze tudjuk kötni a szálakat.”

Italian movie producer dreams of building mega film studio in the Negev

See how an Italian movie producer dreams of building a mega film studio in the Negev Articles: https://www.i24news.tv/en Live: http://i24ne.ws/4GMK30qJn0A Facebook: https://www.facebook.com/i24newsEN/ Twitter: https://twitter.com/i24NEWS_EN Instagram: https://www.instagram.com/i24news/ #i24NEWS #HolyLandUncovered #Negev Emily Frances presents Holy Land Uncovered, a weekly magazine about faith, religion and the history of the region. Sunday 10AM EST

Francónak sikerült a legjobb izraeli építészeket is megnyerni az építkezéshez, melynek tervei között egy mesterséges intelligencia által működtetett, robotikus vidámpark is szerepel.

„Egy egész várost tervezünk, mely különböző részekből áll majd. Ezek közül az egyik lesz a stúdióké, egy másik lakóterület lesz állandó lakosok és látogatók számára.

Egy további terület a turizmusé lesz, ezt úgy nevezzük, hogy Gósen földje [József itt telepítette le az Egyiptomba érkező családját]. Tervezünk továbbá egy kiberparkot, ahol különféle állomások lesznek… Lesz például egy rész, ami a tízparancsolatot mutatja be, egy hatalmas akvárium pedig a tenger kettéválását illusztrálja” – mondta el Enrico Serge, szintén olasz származású izraeli építész.

Bár a tervek kissé túlzónak tűnhetnek, Franco elárulta, hogy kapcsolatban áll magas rangú izraeli hivatalnokokkal, akik hajlandóak előre mozdítani a projektet, mely beleilleszkedik a Negev benépesítésének kormányzati tervébe. A vállalkozó nagyratörő célt tűzött maga elé: elhozni Hollywoodot a Szentföldre.

Ez a cikk eredetileg a Zsido.com oldalán jelent meg.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Izrael globális turistaparadicsommá varázsolná a Negev-sivatagot

A régió turizmusának fellendülése milliós állami bevételeket hozhat, új munkahelyeket teremthet és segítheti az IDF azon terveit, hogy katonai bázisokat telepítsen át a térségbe.