Naftali Bennett rámutat a világ kétszínűségére

Naftali Bennett volt izraeli miniszterelnök pénteken a CNN-nek adott interjújában kitért arra az izraeli biztonsági műveletre, amelynek során izraeli kommandósok a hét elején meghiúsítottak egy terrortámadást a ciszjordániai Ibn Szína kórházban.

A CNN műsorvezetője a kórház állítására utalva, miszerint az egyik megölt személyt egy rakétatámadásból származó, korábban szerzett sérülései miatt kezeltek, először azt kérdezte Bennett-től, hogy „komfortosan érzi-e magát” az izraeli terrorelhárítók által alkalmazott „taktikával” kapcsolatban, akik orvosoknak és ápolóknak öltözve jutottak be a kórházba.

Bennett így válaszolt:

„A valódi kérdés az, hogy vajon nem zavar-e, hogy a terroristák kórházakat használnak menedékhelyként?

„Olyan terroristák ellen harcolunk, akiknek nincsenek vörös vonalaik, és nem tartják be a törvényeket” – folytatta.

„Kettős mércét alkalmaznak velünk szemben: a Hamász azt tesz, amit akar, és gyerekeket és családokat használ emberi pajzsként, viszont amikor nekünk kell odamennünk, hogy a terroristákat kiiktassuk, akik a kórházat menedékként használják, a világ elítél bennünket.”

Ugyan a CNN műsorvezetője tovább erősködött, hogy ebben a konkrét esetben nem lehet különbséget tenni, Bennett elmagyarázta a ciszjordániai és gázai helyzetet, ahol a Hamász terroristái „nagyon nagy számban” „kórházakat, iskolákat és óvodákat használnak menedékként”, hogy aztán Izrael megpróbálja „kipiszkálni őket onnan, ahol rejtőzködnek”.

Tekintettel a házigazda kitartására a kérdésben, Bennett befejezésül elmondta:

„Ha Oszama bin Laden kórházban lenne mert megsérült a hüvelykujja, Amerika ugyan bemenne és megölné? A válasz természetesen igen”.

Az izraeli biztonsági erők szerint a kórházban megölt három terrorista az október 7-i mészárlás által inspirált támadást tervezett végrehajtani. A csapatok által megölt terroristák egyike Mohammed Jalamna volt, aki a dzsenini Ibn Szína kórházat használta titkos székhelyként terrortevékenységéhez — számol be a The Jerusalem Post.

Jalamna kapcsolatban állt a Hamász külföldi vezetésével, és ő volt a felelős a fegyverek és lőszerek átadásáért a Ciszjordániában állomásozó Hamász-terroristáknak lövéses támadásokhoz.

A két másik terrorista Mohammed és Basel Ghazawi volt. Az előbbi Hamász-terrorista, aki részt vett terrortámadásokban, míg az utóbbi a palesztin Iszlám Dzsihád csoporthoz tartozott, és annak nevében hajtott végre terrorcselekményeket – jegyezték meg a biztonsági erők.

No Title

Uploaded by None on 2024-02-02.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt szerkesztette és előre időzítve jelent meg.

Három lépésből álló tűzszünettel kapna vissza Izrael túszokat

Mind az izraeli kormány, mind a Hamász még vizsgálja a legutóbb felmerült túszalku-tűzszünet javaslatot.