London: kravmagázó zsidó fiatal verte vissza egy muszlim késelő támadását!

A 18 éves Yosef Chaim Reitman szembeszállt a késsel hadonászó férfival egy londoni kóser szupermarketnél, miután a támadó azt kérdezte, hogy a bolt alkalmazottai hogyan állnak „Izrael és Palesztina” kérdéséhez.

A 48 éves Evyatar Reitman 18 éves fiával, Yosef Chaimmal volt a boltjában, amikor a férfi megszólította őket.

„Láttam a gyűlöletet a szemében. Úgy nézett ki, mint aki verekedni akar”

– mesélte Reitman. „Azért jött, hogy Izraelről, Palesztináról kérdezzen, és úgy tűnt, azt akarta, hogy azt mondjuk, Izrael-pártiak vagyunk, hogy legyen oka támadni.

Azt kérdezte: Melyik oldalon álltok? Hol álltok Izrael és Palesztina kérdésében? Azt válaszoltam: Nem politizálok.

Azt hittem, le akarja szúrni a fiamat” – tette hozzá.

Michael Dickson on Twitter: „Free Palestine by trying to stab Jews at a kosher supermarket in London? Thankfully local Jewish community security stopped this extremist. pic.twitter.com/FfGWizZp8x / Twitter”

Free Palestine by trying to stab Jews at a kosher supermarket in London? Thankfully local Jewish community security stopped this extremist. pic.twitter.com/FfGWizZp8x

„Azt mondta, hogy itt lakom, menjünk a sarkon túlra és beszélgessünk. Én nem akartam ezt tenni, azt mondtam, maradjunk itt. Ekkor nagyon dühös lett, és megragadta a nyakamat. Krav Magát tanultam az iskolában és más harcművészeteket, 5-7 éves koromtól – Báruch Hásem – emlékezett vissza az incidensre Yosef Chaim.

„Megpróbáltam nekiesni és lefogni őt. Meg akartam állítani.

Ekkor az emberek azt kiáltották, hogy ‘kés’, és gyorsan elengedtem. Még mielőtt megpróbáltam volna a földre vinni, már elővette a kést” – folytatta.

„Apám felé ment a késsel. Aztán felém. Hásem adta az ötletet, hogy használjam az egyik bevásárlókocsit, amelyet neki nyomtam, hogy így próbáljam meg visszaverni.”

A sikertelen támadás után a férfi átment a Hamilton Roadon, és bement egy házba, ahol átöltözött. Amikor elhagyta az épületet, a gyanúsítottat a Shomrim önkéntesei és a londoni rendőrség tagjai a földre teperték, és őrizetbe vették.

Londoni támadás: megkérdezték, hogy zsidó-e, majd arcon ütöttek egy férfit

A londoni rendőrségnek három hónapjába telt, hogy közzé tegye a támadó arcképét…