Londoni támadás: megkérdezték, hogy zsidó-e, majd arcon ütöttek egy férfit

A londoni rendőrség közzétette annak a férfinak a képét, akit a Wembleyben elkövetett antiszemita támadással összefüggésben keresnek.

2023. október 13-án egy férfi értesítette a rendőrséget, hogy megtámadták, miután a Kingsbury Roadon egy csoport férfi odalépett hozzá, és megkérdezték tőle, hogy zsidó-e. A férfi arról számolt be, hogy odébbállt, és megpróbált fényképet készíteni a csoportról, majd egyikük arcon ütötte őt.

A rendőrök most közzétették egy férfi fényképét, akivel „a támadással kapcsolatban szeretnének beszélni”.

Catherine Brady, aki a nyomozást vezeti, elmondta: „Ez a támadás hihetetlenül megrázta az áldozatot, és tudjuk, hogy aggodalmat keltett a szélesebb közösségben.

A gyűlölet-bűncselekmények semmilyen formáját nem toleráljuk, és nyomozást folytatunk annak megállapítására, hogy ki a felelős ezért a bűncselekményért.”

A rendőrség arra kéri azokat, akik felismerik a képen látható férfit, vagy bármilyen más információval rendelkeznek az incidenssel kapcsolatban, hogy jelentkezzenek.

Az antiszemita gyűlölet-bűncselekményekről szóló bejelentések az október 7-i izraeli támadást követő hónapban meredeken emelkedtek, az incidensek száma több mint 13-szorosára nőtt az egy évvel korábbi azonos időszakban regisztráltakhoz képest.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Szégyen: húsz arab támadt három izraeli turistára, a rendőrség nem tett semmit

„Soha nem gondoltam volna, hogy ez megtörténhet Londonban” – nyilatkozta az egyik megtámadott izraeli nő a Telegraphnak.

Antiszemitizmus miatt hagyta abba egyik tárgyát a brit védelmi miniszter lánya

Grant Shapps zsidó származású lánya azt mondta, hogy nem érzi magát biztonságban a Leedsi Egyetemen.