Több ország is felfüggeszti a terrorbarát ENSZ-szervezet finanszírozását

Nagy-Britannia, Olaszország és Finnország csatlakozott az Egyesült Államokhoz és bejelentette, hogy szünetelteti az ENSZ palesztin menekültügyi ügynökségének (UNRWA) finanszírozását, miután azt állították, hogy a szervezet 12 munkatársának köze volt az október 7-i izraeli Hamász-mészárláshoz — jelenti a The Jerusalem Post.

Az Egyesült Államok, Ausztrália és Kanada már korábban szüneteltette a segélyszervezet finanszírozását, miután Izrael szerint az UNRWA 12 alkalmazottja részt vett a határokon átnyúló támadásban. Az ügynökség vizsgálatot indított több alkalmazottal szemben, akik megszakították velük a kapcsolatot.

A palesztin külügyminisztérium bírálta az UNRWA elleni „izraeli hadjáratnak” nevezett akciót, a Hamász terrorszervezet pedig elítélte az alkalmazottak szerződéseinek felmondását, „a cionista ellenségtől származó információk alapján”.

A brit külügyminisztérium közölte, hogy átmenetileg szünetelteti az UNRWA finanszírozását, amíg a vádakat felülvizsgálják, és megjegyezte, hogy London az október 7-i támadásokat irtózatos terrorizmusnak ítélte.

„Az olasz kormány felfüggesztette az UNRWA finanszírozását az Izrael ellen október 7-én elkövetett kegyetlen támadás után” – közölte Antonio Tajani külügyminiszter az X közösségi médiaplatformon.

Finnország szintén közölte, hogy felfüggesztette a finanszírozást.

Fény a gázai metró végén 6. rész – Örökölhető menekült-státusz

Október 7-e után felvetődik a kérdés, hogy mi szükség van egy olyan segélyszervezetre, amely abban érdekelt, hogy egyre nagyobb legyen, hogy a menekültek száma soha ne csökkenjen?