Zsidógyűlölő csőcselék randalírozott a vicenzai ékszervásáron

Az álarcos tüntetők tíz rendőrt sebesítettek meg a 40 ország részvételével zajló ékszeripari rendezvényen.

Álarcos Izrael-ellenes csőcselék támadt a rendőrökre egyetlen izraeli stand jelenléte miatt az észak-olaszországi Vicenzában rendezett vásáron szombaton.

A rendőrség vízágyúkat vetett be a helyi tisztviselők által csak „városi gerillaháborúnak” és „az intolerancia és az antiszemitizmus súlyos epizódjának” nevezett összecsapások során.

Az évente megrendezett ékszervásár, a Vicenzaoro az ékszervilág egyik legnagyobb eseménye. Az idén 70. évfordulóját ünneplő kiállításon több mint 1300 kiállító vett részt mintegy 40 országból, köztük Izraelből.

A csőcselék tiltakozott az izraeli részvétel ellen, majd erőszakos zavargásokba kezdtek, válaszul a rendőrség pedig megpróbálta visszaszorítani a csoportot.

Az Izrael-bojkottáló csoport egyik tagja, Germano Raniero a Press TV-nek azt állította, hogy Izrael „gyémántjai vérben áznak”.

Michael Sachs on Twitter: „#Italy 🇮🇹 – A group of mayhem protesters threatened a Jewellery fair by targeting and terrorizing the 1300 exhibitors… reason?Simple, 1 of the 1300 is from #Israel 🇮🇱 0.08% of the exhibitors are from Israel/#JewishThe #Italian police are making it clear that this… pic.twitter.com/NoKQcrovVQ / Twitter”

Italy 🇮🇹 – A group of mayhem protesters threatened a Jewellery fair by targeting and terrorizing the 1300 exhibitors… reason?Simple, 1 of the 1300 is from #Israel 🇮🇱 0.08% of the exhibitors are from Israel/#JewishThe #Italian police are making it clear that this… pic.twitter.com/NoKQcrovVQ

Giacomo Possamai, az északkelet-olasz város polgármestere az incidens után azt írta, hogy „semmi sem indokolja” az erőszakot.

„Annak az ügynek is árt, amelyeket állítólag támogat – ellentmondásos dolog erőszakkal demonstrálni a békéért és a tűzszünetért”

– tette hozzá.

A Coisp rendőrszakszervezet főtitkára, Domenico Pianese az Il Resto del Carlino című lapnak nyilatkozva elmondta: „Már a kezdetektől fogva világos volt, hogy ezek a bajkeverő és erőszakos alakok azzal a kizárólagos szándékkal vonultak az utcára, hogy valódi városi gerillaháborút indítsanak.

„Függetlenül attól, hogy hogyan gondolkodunk egy bizonyos kérdésről, az erőszakot soha nem lehet legitimnek tekinteni.

Ezért reméljük, hogy a politikai osztály mindenhol elhatárolódik azoktól, akik rendőrökre támadnak: nincs felmentés számukra”.”

Így döfte hátba Olaszország a megtámadott Izraelt

Teljesen érthetetlen az olasz kormány döntése.

Szégyen: húsz arab támadt három izraeli turistára, a rendőrség nem tett semmit

„Soha nem gondoltam volna, hogy ez megtörténhet Londonban” – nyilatkozta az egyik megtámadott izraeli nő a Telegraphnak.