A Fauda következő évadába a Hamász elleni háborút is beleírják

Avi Issacharoff újságíró és televíziós producer elmondta, hogy a Fauda ötödik évadán végzett összes munkáját ki kellett dobni az október 7-i események után.

Az izraeli sikersorozat társalkotója a JC-nek elmondta, hogy „lehetetlen” lenne nem említeni az Izrael és a Hamász között zajló háborút a Netflix tévésorozat következő szériájában.

Avi Issacharoff elmondta, hogy a Fauda ötödik évadán végzett összes munkát, amelyet a stáb végzett, „ki kellett dobni” és újra kellett írni az október 7-e óta Izraelben uralkodó káosz miatt.

„Nem hiszem, hogy Izraelben egyetlen férfi vagy nő sem volt, aki ne lett volna megdöbbenve” – magyarázta. Arról, hogy mit jelent a háború az izraeli televíziózás számára, azt mondta:

„Néhányan képesek lesznek figyelmen kívül hagyni [a háborút], de mi nem, nekünk valamilyen módon bele kell írnunk a háborút”.

Súlyosan megsérült a Gázában harcoló Fauda-sztár

A színész unokatestvére arra kérte a nyilvánosságot, hogy imádkozzanak Amedi gyógyulásáért.

A Fauda harmadik évadában volt egy rész, amelyben a gázai terroristák beszivárogtak Izraelbe. Issacharoff elmondta, hogy amikor ezeket az epizódokat írták, az írók azt javasolták, hogy a cselekmény legyen grandiózusabb, több terroristát bevonva, hasonlóan a valós eseményekhez, amelyek október 7-én történtek.

A terroristák tömeges beszivárgását végül nem írták bele a sorozatba, mivel túl irreálisnak ítélték.

„Fauda igyekszik hiteles és realista lenni. Ha ilyesmivel állsz elő, az őrültségnek hangzik. Úgyhogy lemondtunk róla. Aztán szombat reggel láttunk valami sokkal, sokkal, sokkal rosszabbat, mint amit megpróbáltunk elképzelni”.

Amikor a jelenlegi izraeli kormány jövőjéről kérdezték a háború után, Issacharoff a JC-nek elmondta: „A probléma része az izraeli kormány, a miniszterelnök nem hajlandó tárgyalni a másnapról.

„Netanjahu tudja, hogy választások elé fog menni, és veszíteni fog, ezért mindent megtesz, hogy ezt elkerülje”.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

„Megszakad a szívünk” – hősi halált halt Gázában a Fauda gyártásvezetője

Matan Meir őrnagy tartalékosként szolgált az izraeli hadseregben.