Barbárok: 10 ezer dollárért próbálták eladni egy IDF-katona levágott fejét

Az október 7-én elesett Adir Tahar őrmester apja a 14-es csatornának elmondta, hogy Gázában 10 ezer dollárért próbálták eladni fia levágott fejét.

A 14-es csatornának adott interjújában David Tahar elmesélte a műsorvezetőknek, hogy fia „halála nagyon-nagyon nehéz volt”.

„Egy rakétát lőttek ki rá, továbbá három gránátot, a boncolás szerint, amit kaptam, az egész teste tele volt repeszekkel.”

„Sajnos a testét a halála után bántalmazták” – folytatta – „A terroristák, hívjuk őket barbároknak, egyszerűen lefejezték és a fejét magukkal vitték Gázába”.

„Két és fél hónap alatt felforgattam a világot, hogy megpróbáljam megtalálni, hol lehet a feje.”

A műsorvezető félbeszakítva őt megkérdezte: „Fej nélküli testet kapott?”.

„Kaptam egy fej nélküli testet, és könyörögtem a hadseregnek, hogy hadd nézzem meg a testet, mert egy bizonyos ponton az ember már nem hisz a hadseregnek” – magyarázta.

„Megpróbálták megmagyarázni nekem, hogy nem szabad megnéznem. De én az a fajta apa vagyok, akinek mindent tudnia kell a gyerekeiről.”

A Hamász már öngyilkos merénylőket is bevet a Gázai övezetben

„Aki nem volt bent, az nem érti, hogy mivel állunk szemben” – meséli az egyik Gázában harcoló izraeli katona.

„Fél órával a temetés előtt a holttest megérkezett a Herzel-hegyre. Csak az unokaöcsém és én voltunk jelen. Kinyitottam a koporsót, belenéztem, és azonnal megértettem a helyzetet” – tette hozzá Tahar.

„Nem lehetett azonosítani [fizikailag], a DNS-teszt alapján kellett azonosítanunk. A temetésen már tudtam, hogy egy olyan fiút temetek, akinek hiányzik egy fontos testrésze. Akkor kezdődött a hiányzó testrészének a keresése”.

David a lehető legtöbb felvételt nézte meg az október 7-i események utóéletéről, hogy megpróbálja megérteni, mi történt a fia fejével. Végül megtalálta a fiáról készült felvételeket, ahol láthatta, hogy a fiát lefejezték.

„Három héttel ezelőtt csoda történt. Csodának nevezem, mert ez nem valami egyszerű dolog” – mondta a gyászoló apa.

„A Sin Bét (Izraeli Biztonsági Ügynökség) a letartóztatott terroristák kihallgatása során rájött, hogy az egyik terrorista megpróbálta eladni a fejét.”

„Megpróbálta eladni egy katona fejét 10 ezer dollárért. Ez egyszerűen a barbárság ijesztő szintje”

– magyarázta Tahar.

Barbárok: gyerekjátékokba rejtett robbanószerkezeteket találtak Gázában

A terroristák gyereksírást is játszottak hangszórókról, hogy a túszok után kutató izraeli katonákat odacsalják.

„A páncélos dandárokkal egyesített különleges erők behatoltak Gázába, és a Palesztina téren lévő fagylaltozóban [volt a fej], csak hogy értse mindenki, hol tárolták.

Egy zsákban, a terrorista néhány irata és teniszlabdája mellett találták meg a fiam fejét” – mesélte.

„Két és fél hónap után visszaszolgáltatták, ami megmaradt.”

„Úgy tűnik, ott is bántalmazták. Elvittük a megmaradt csontokat, és elvégeztek egy DNS- és fogászati vizsgálatot, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy valóban az ő feje volt. Ami megmaradt, azt a Rabbinátussal egyeztetve eltemettem.”

Adir Tahar emlékére a családja egy központot akar alapítani, amely a veszélyeztetett jeruzsálemi fiatalokat segíti, valamint egy Tóra-tekercs megírását is elkezdték a nevében.

Izraeli orvosok: 30 izraeli lányt és nőt bántalmaztak szexuálisan Gázában

Lesújtó számokat közöltek a kiszabadult túszokat kezelő orvosok. Az áldozatok 12 és 48 év közöttiek.