Barbárok: gyerekjátékokba rejtett robbanószerkezeteket találtak Gázában

A robbanóanyaggal megrakott gyermekholmikban olyan hangszórók voltak, amelyek síró hangokat játszottak, így próbálták becsalogatni és megölni az izraeli katonákat – jelentette az IDF.

Az IDF nem mindennapi terrorista csapdát talált a Hamász egyik alagútjának bejáratánál.

A Hamász játékbabákat és gyermekhátizsákokat használt arra, hogy a túszok után kutató katonákat odacsalják

– közölte pénteken az izraeli hadsereg.

A síró hangokat játszó hangszórókat tartalmazó tárgyakat egy alagútakna közelében helyezték el, amely egy nagyobb alagúthálózathoz csatlakozik, amely egy iskola és egy egészségügyi létesítmény alatt húzódik a Gázai övezetben – közölte az IDF.

Israel War Room on Twitter: „📹: IDF troops expose attempted Hamas ambush using dolls, backpacks, and speakers that played children’s voices in Hebrew to lure IDF forces into a booby-trapped area by making them think hostages were there. pic.twitter.com/1A55MusJ5Q / Twitter”

📹: IDF troops expose attempted Hamas ambush using dolls, backpacks, and speakers that played children’s voices in Hebrew to lure IDF forces into a booby-trapped area by making them think hostages were there. pic.twitter.com/1A55MusJ5Q

Az IDF hozzátette, hogy az alagút végül egy mecsetben található Hamász irányító és parancsnoki központhoz vezetett, amelyet kamerákkal szereltek fel, hogy megfigyeljék a közelben tartózkodó izraeli csapatok tevékenységét.

A hadsereg közölte azt is, hogy a Hamász parancsnoki központja a közeli egészségügyi létesítmény áramellátásához volt csatlakoztatva.

Mindent bevetnek: intim képekkel próbálták meg elcsábítani az izraeli katonákat

Az Iszlám Forradalmi Gárda fiatal iráni nőket vetett be a titkos művelet során.

Izrael sikeresen elfoglalta a valaha volt legnagyobb Hamász alagutat

Az IDF soha nem talált még ilyen hatalmas és modern terroralagutat.