Szijjártó Péter Jeruzsálemből: Izrael sikere az egész világ érdeke

A magyar külügyminiszter megérkezett Izraelbe. A helyszínen jelen van lapunk főszerkesztője, Megyeri Jonatán is. Cikkünk folyamatosan frissül.

„Immár több mint száz napja zajlik az egész világ számára aggodalmat keltő konfliktus a Közel-Keleten. Izraelt brutális terrortámadás érte, olyan támadás, melynek nem szabad megismétlődnie soha, sehol a világon.

Ezért azt gondolom, hogy a terrorellenes műveletek sikere nemcsak izraeli, hanem egyben globális érdek is”

– írta Szijjártó.

„Magyarország kiáll Izrael önvédelemhez fűződő joga mellett, egyúttal reméljük, hogy sikerül megelőzni a konfliktus továbbterjedését más országokra.

Ugyanakkor tovább dolgozunk azért is, hogy az utolsó, még túszként fogva tartott magyar állampolgárt is kiszabadítsuk fogságából.

Ma Jeruzsálemben találkozom az izraeli kormány több tagjával, köztük új és régi kollégámmal, Jiszráél Katzcal és Eli Cohennel. Velük áttekintjük a kialakult helyzetet, s annak lehetséges jövőbeli alakulását” – írta a külügyminiszter a találkozót megelőzően.

Szijjártó Péter és Jiszráél Katz találkozója. Kép: Neokohn

A külügyminiszterek találkozóján Katz izraeli külügyminiszter barátjaként üdvözölte Szijjártó Pétert, és megköszönte Magyarország határozott kiállását a háborúban Izrael mellett.

A megbeszélést követően a magyar külügyminiszter találkozott a gázai túszok családjáival, köztük Lishay Lavival is, akinek férjét, az izraeli-magyar kettős állampolgár Omrit a Hamász terroristái elrabolták a Gázai övezet melleti kibucban található otthonukból. Korábbi interjúnk Lavival itt tekinthető meg.

Cikkünk folyamatosan frissül.

Jair Netanjahu a Neokohnnak: Kettős mércét alkalmaznak Izraellel szemben      

Az izraeli politikai kommentátor a Neokohnnak adott exkluzív interjúban beszélt az Izraellel szemben alkalmazott kettős mércéről és a Magyarországgal való szoros barátságáról.