Csecsenföld várja a gázaiakat: Kadirovék már építik a „palesztin falut”

Ramzan Kadirov csecsen diktátor bejelentette, hogy „palesztin falut” fognak építeni a Gázai övezetből érkező menekültek számára.

A falu Csecsenföld fővárosában, Groznijban, iskolák és óvodák szomszédságában épül fel, és öt lakóépületet foglal majd magába, amelyekben egyenként 35 lakás lesz, összesen mintegy 45 ezer négyzetméternyi lakóterülettel.

Az orosz állampolgársággal nem rendelkező menekültek családtagjai a megérkezéskor útlevelet és állampolgárságot kapnak.

Kadirov azt is bejelentette, hogy minden család 100 000 rubel (kb. 390 ezer forint) anyagi támogatást kap.

Alex Tenzer orosz származású izraeli aktivista szerint a háború kezdete óta eddig mintegy 1124 menekült érkezett Oroszországba a Gázai övezetből, akiknek többsége muszlim többségű területeken, például Csecsenföldön és Dagesztánban telepedett le.

Izrael: kitelepítenék a palesztinokat Gázából? – Megyeri Jonatán, Kiss Rajmund

Az MCC Diplomáciai Műhelyének vezetője és a Neokohn főszerkesztője volt a Hit Rádió adásának vendége.

Az első menekültcsoportot már befogadta Csecsenföld, amely bejelentette, hogy kész további mintegy 250 menekült befogadására.

Néhányukkal maga Kadirov is találkozott, és elmondta, hogy 30 menekültet már felvettek az egészségügyben való foglalkoztatásra, a többiek pedig most tanfolyamokon vesznek részt, hogy megtanulják az orosz nyelvet.

A múlt hónapban Kanada bejelentette, hogy enyhíteni kívánja a Gázában élő kanadai állampolgárok és lakosok rokonainak befogadására vonatkozó feltételeket. Kanada azonban világossá tette, hogy a Gázából való kilépés Izrael jóváhagyásától függ, és figyelmeztetett, hogy a terület elhagyása veszélyes lehet. Mark Miller kanadai bevándorlási, menekültügyi és állampolgársági miniszter szerint a program keretében több százan telepedhetnek le az országban.

A mészárlások „normalizálására” szólított fel egy palesztin szónok

A Time által 2021-ben a 100 legbefolyásosabb ember közé választott El-Kurd halálkultusznak nevezte a cionizmust, majd a zsidók lemészárlására szólított fel.