Az IDF elit kommandósai behatoltak Libanonba – eszkaláció jöhet?

Az IDF különleges erői Libanonon belül tevékenykedtek, és elhárítottak egy határözeli Hezbollah terrorfenyegetését – közölte az IDF kedd reggel.

Emellett az izraeli légierő repülőgépei megsemmisítettek egy, a Hezbollahhoz tartozó páncéltörő rakétavetőt. A légicsapásra a dél-libanoni Kfar Kila térségében került sor.

A Hezbollahhoz kötődő al-Mayadeen hírportál szerint másként zajlottak az események. Állításuk szerint a Maglan kommandós egység katonái megpróbáltak beszivárogni Libanonba, hogy megfigyelőeszközöket helyezzenek el, de észrevették őket, így megszakították a küldetést.

Az IDF nem közölt további részleteket a műveletről.

Újabb siker: Izrael likvidálta a Hezbollah elit egységének a parancsnokát

Egy terrorista sincs biztonságban az izraeli precíziós csapások elől.

„Az izraeli hadsereg minden eddiginél jobban felkészült a Hezbollah elleni háborúra északon” – közölte az IDF Északi Parancsnokságának parancsnoka, Uri Gordin.

„Felkészültebbek vagyunk, mint valaha… ha szükséges, még ma este [háborúba] tudunk vonulni”

– mondta Gordin. „Sok terrorista sejtre lecsaptunk északon, több mint 150-et megsemmisítettünk, és sok képességüktől megfosztottuk őket.

Azon dolgozunk, hogy felmorzsoljuk a Hezbollah képességeit, és a lehető legmesszebbre szorítsuk vissza.

Még sok mindent kell tennünk, hogy elérjük a kívánt eredményt, a biztonság javulását, hogy az észak-izraeli lakosok visszatérhessenek otthonaikba” – mondta.

Az IDF vezérkari főnöke egy új háború lehetséges kirobbanásáról beszélt

Halevi azután mondta ezt, hogy rakétacsapás ért egy észak-izraeli légi irányító bázist.