A Suzuki felfüggeszti magyarországi termelését a vörös-tengeri támadások miatt

a small white car driving down a dirt road

Az Irán által támogatott jemeni húszik válogatás nélkül támadásai már közvetlenül is érintik a magyar gazdaságot.

A Suzuki Motor hét napra, január 21-ig felfüggesztette a termelést egy magyarországi autógyárban – közölte a vállalat kedden a Nikkei Asia értesülései szerint. A lépésre a Japánból érkező motorok és más alkatrészek szállításában bekövetkezett késések miatt került sor, mivel a kereskedelmi hajók ellen a Vörös-tengeren a közelmúltban elkövetett támadások sorozata megzavarja a globális logisztikát.

A termelés felfüggesztése miatt leáll a Japánban Escudo néven forgalmazott Vitara és az S-Cross gyártása a Suzuki esztergomi gyárában.

Az autógyártó január 22-én indítja újra a termelést az üzemben, amely a 2022-es pénzügyi évben 142 ezer járművet állított elő.

Az Irán által támogatott jemeni húszik az elmúlt hónapokban több kereskedelmi hajót is megtámadott, ami arra késztette a hajózási társaságokat, hogy függesszék fel a Vörös-tengeren és a Szuezi-csatornán áthaladó hajózást, és helyette az Afrika déli csücskénél lévő Jóreménység-fokot megkerülve juttassák célba a szállítmányokat.

A Tesla szintén közölte, hogy felfüggeszti egy németországi üzemének működését, mivel nem tudott alkatrészeket beszerezni Ázsiából.

Betelt a pohár: keményen lecsapott az amerikai és brit légierő a terroristákra

Légicsapásokat mértek az Irán által támogatott jemeni húszi célpontokra.

Egyre merészebb a síita polip – mire vár még Amerika?

Még nem késő megakadályozni az amerikai elrettentés teljes összeomlását a Közel-Keleten. Vélemény.