Késeléses és gázolásos terrortámadás Ráánánában, több sebesült, egy halott

Hétfő délután Ráánánában kombinált gázolásos- és késeléses támadásokról érkezett jelentés, amelyek során több mint egy tucatnyi ember megsebesült, egy pedig meghalt.

Egy terrorista megkéselt egy nőt, míg egy másik terrorista ellopott egy autót, majd több helyen is gázolásos támadásokat hajtott végre – erősítette meg az izraeli rendőrség. A terrorista háromszor cserélt járművet, miután karambolozott. A terroristák a 44 éves Muhammad Zaidat és a 24 éves Ahmed Zaidat voltak, mindketten a Palesztin Hatóság által ellenőrzött Hebronból származnak, később letartóztatták őket.

További tizenöt ember sérült meg különböző mértékben, köztük egy 34 éves férfi és egy 16 éves fiú súlyos fejsérülésekkel, a város főutcáján, az Ahuza utcán történt gázolás következtében.

A sérültek közül a jelentések szerint heten gyerekek voltak.

Egy szemtanú a Maarivnak elmondta, hogy az út „szokatlanul csendes” volt, és ekkor hallotta, hogy két autó egymásnak ütközött. „Biztos voltam benne, hogy autóbaleset volt” – mondta Eden Alfi.

„Egy másik személy is velem volt, észrevette a helyzetet, és azt kiabálta, hogy »támadás, támadás«. Ezután megláttam a terroristát. Láttam, ahogy leszúr egy 60 év körüli férfit. A férfi elesett, a terrorista pedig elfutott”.

„Kezdetben nem volt világos, hogy terrortámadásról vagy balesetről van-e szó” – mondta Kobi Shabtai rendőrfőnök hétfőn Ráánánában kiadott közleményében. „A Kfár Szábá-i rendőrség gyors intézkedése nyomán azonban megértettük, hogy két terrorista volt érintett, és két különálló helyszínről van szó”.

„A határozott fellépésnek és a területek lezárásának köszönhetően sikerült elfognunk mindkét terroristát, akik hebroni lakosok, családtagok, akik illegálisan léptek be a területre”.

A környék iskoláit lezárás alá helyezték, a szülőket pedig felszólították, hogy ne vigyék ki gyermekeiket az otthonukból – jelentette be a polgármesteri hivatal a támadások után.

Az izraeli média szerint meghalt az a 70 éves nő, aki súlyosan megsebesült a támadás során.

Határtalan gonoszság: Propagandavideót közölt a Hamász a túszokról

A 37 másodperces, dátum nélküli videó végén a következő szöveg olvasható: „Holnap tájékoztatjuk önöket a sorsukról”.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.